Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση-Καταγγελία για την επεμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

           

 Διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χτυπώντας φοιτητική κινητοποίηση στην πρυτανεία του Α.Π.Θ. και πραγματοποίησαν δεκάδες προσαγωγές.

Η κυβέρνηση με θράσος αλλά και έκδηλο άγχος καταργεί επιδεκτικά το Άσυλο και γεμίζει το πανεπιστήμιο ΜΑΤ για να διώξει τους φοιτητές που παλεύουν για το δικαίωμα στις σπουδές για όλα τα παιδιά των εργαζόμενων.

Οι απαιτήσεις κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών για μια ωμή αντιδραστική αναπροσαρμογή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης, δίνουν βασικό ρόλο στα της εκπαίδευσης στον Χρυσοχοϊδη, την ίδια ώρα που σειρά νόμων, που προηγήθηκαν και ακολουθούν τον πρόσφατο νόμο Κεραμέως, φράζουν το δρόμο με άγριους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά της εργαζόμενης  λαϊκής πλειοψηφίας. 

Η εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς, πειθαρχημένους και υποταγμένους με στενή αστυνομική επιτήρηση είναι ξεκάθαρη απαίτηση της κανονικότητας της άγριας εκμετάλλευσης, της εκτεταμένης φτώχειας και της γενικευμένης αστυνομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει το σύστημα. 

Θέλουν τη νεολαία υποταγμένη σε συνθήκες εκμετάλλευσης γαλέρας, με ανοχή στην αστυνομοκρατία- καταστολή αντιστάσεων και δεκτική να γίνει ακόμη και κρέας για τα κανόνια πιθανών πολεμικών περιπετειών που φέρνει όλο και πιο κοντά ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας και η συνολική εμπλοκή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και δεσμά των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Οι σχεδιασμοί της πλουτοκρατίας θέλουν συνολικά το λαό στο γύψο για να του επιβάλλουν την πιο άγρια επίθεση στα δικαιώματά του. Σ’ αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούν την πανδημία επιμένοντας να καταργούν το δικαίωμα στη ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη ρημάζοντας τα νοσοκομεία. Αντί να προσλαμβάνουν γιατρούς νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς προσλαμβάνουν χιλιάδες αστυνομικούς, δίνουν εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και δις σε ΗΠΑ- Γαλλία για όπλα. Είναι φανερό πως η ζωή, η υγεία και το μέλλον μας θα κριθεί στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η νεολαία έχει δίκιο να αγωνίζεται. Ο δημοκρατικός κόσμος και κάθε έντιμος άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου πρέπει να καταδικάσει την κρατική καταστολή. Κεφάλαιο- κυβέρνηση- ιμπεριαλιστές  μας θέλουν δεμένους όλους χειροπόδαρα! Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

·         Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

·         ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΜΑΣ!

ΧΑΝΙΑ  22/2/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου