Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα μας στις σπουδές!


 Η σειρά διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως,πανελλαδικά αλλά και στα Χανιά,ανέδειξαν τη διάθεση της νεολαίας να αντισταθεί.Ακόμα,και η κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων,δε μπόρεσε να σταματήσει το κόσμο από το να διαδηλώσει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του.

Η αναγκαιότητα όμως,ο αγώνας να συνεχιστεί παραμένει,καθώς χρειάζεται να δυναμώσει και να στηριχτεί παραπάνω.Ανέκαθεν,οι φοιτητές οργάνωναν και στήριζαν την πάλη τους μέσα από τα συλλογικά τους όργανα.Μέσα από τους συλλόγους τους και τις μαζικές τους διαδικασίες,τις συνελέυσεις τους,συζητούσαν,παίρναν αποφάσεις,αποτιμούσαν τη δράση τους και συνέχιζαν.

Σε μια σειρά συλλόγους πανελλαδικά, έγιναν απόπειρες να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις.Μια επιλογή που δεν έχουν λάβει τα ΔΣ των συλλόγων προς το παρόν στα Χανιά.Το νομοσχέδιο έχει πια κατατεθεί,και η ανάγκη να συγκροτηθεί ο αγώνας σε πιο στέρεη βάση είναι προϋπόθεση.

Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα,πρέπει να φροντίσουμε να αποτελεί μόνο την αρχή.Η στήριξη των οργάνων πάλης μας, που θα τροφοδοτούν πολιτικά τον αγώνα,θα συμβάλλει στην ενίσχυση του.Η ανατροπή του νομοσχεδίου οφείλει να γίνει υπόθεση του κάθε φοιτητή.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι αποτύπωση διακαών πόθων του συστήματος εδώ και δεκαετίες. Η βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια, οι διαγραφές φοιτητών, η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι πειθαρχικές διώξεις αποτελούν μέτρα για να πετάξουν τη πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από φτωχές και λαϊκές οικογένειες εκτός σπουδών.Όταν το σύστημα προσπάθησε ξανά να περάσει αντίστοιχα μέτρα,το μόνο που μπόρεσε να τα ανατρέψει ήταν οι μαζικοί αγώνες.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων μπροστά στην εβδομάδα που έρχεται να ορίσουν συνελεύσεις αλλά και νέο συλλαλητήριο στις 4/2 τόσο στο Πολυτεχνείο όσο και στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Με όπλα τα συλλογικά μας να παλέψουμε ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου