Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

ΧΑΝΙΑ 6/2:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ


Με επιτυχία πραγματοποίηθηκε στα Χανιά η κινητοποίηση για την υπεράσπιση του δικαίωματος στη διαδήλωση,στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποίησεων σε μια σειρά πόλεις της χώρας.

Είναι γνωστό ότι και στη πόλη μας εκρεμμούν διώξεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε αγωνιστές για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη,διαδήλωση που χτυπήθηκε με μένος από την αστυνομία.

Με ικανοποιητική συμμετοχή εργαζόμενοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Αγοράς στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης και άλλων μαζικών φορέων.Στήθηκε μικροφωνική όπου διαβάζονταν ανακοινώσεις καταγγελίας της πολιτικής που στοχεύει να βάλει το λαό και τους αγώνες του στο γύψο.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης που με παλμό φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στη κρατική τρομοκρατία,στην επίθεση στις λαικές καταχτήσεις αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και την ίδρυση πανεπιστημικής αστυνομίας.

Συμμετείχαν στη διαδήλωση με πανό η Επιτροπή Αλληλεγγύης ενάντια στα πρόστιμα,τις συλληψεις και τη κρατική τρομοκρατία,ο ενιαίος σύλλογος φοιτητών,ο σύλλογος δασκάλων,το ΚΚΕ(μ-λ) και η Rosa Nera.

Η σημερινή κινητοποίηση σίγουρα από μόνη της δεν αρκεί ,αλλά αποτελεί θετική παρακαταθήκη για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας της πόλης.Στους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας του επόμενου διαστήματος κόντρα στη αντιλαική πολιτκή θα κριθεί η συνέχεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου