Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!

Να λοιπόν που βρίσκει τελικά εφαρμογή και λειτουργεί άψογα η τηλεκπαίδευση, όταν πρόκειται για
τον αισχρό ρόλο της υπονόμευσης και του χτυπήματος
του δικαιώματος των μαθητών να αγωνίζονται! Κανονικά και με το νόμο τα τηλεμαθήματα στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, όπως στο πρόσφατο παράδειγμα στα Χανιά με το 5ο γυμνάσιο, σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα *.


Φυσικά καμία έγνοια δεν έχουν για το ''απρόσκοπτο της διαδικασίας της μάθησης'', ειδικά αυτοί μάλιστα που κλείνουν σχολεία και δεν προσλαμβάνουν καθηγητές και δασκάλους. Έτσι και αλλιώς το φιάσκο της ψευτοτηλεκπαίδευσης δεν κρύβεται, ούτε όμως κρύβεται ότι εν μέσω της εικονικής αυτής πραγματικότητας η πλειονότητα των φτωχών οικογενειών είδε να μεγαλώνουν οι ταξικές ανισότητες, με τα παιδιά και τους γονείς κυριολεκτικά να τα έχουν παίξει, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ταξικών αποκλεισμών.


Τηλεκπαίδευση λοιπόν όποτε ''χρειάζεται'', με διπλό στόχο για την κυβέρνηση και το υπουργείο: από τη μια θέλει να μετατρέψει τους καθηγητές σε πειθήνια όργανα απεργοσπαστικού αγώνα, παράλληλα με το πλαίσιο της αξιολόγησης για περαιτέρω έλεγχο και τρομοκράτηση και από την άλλη φυσικά να τρομοκρατήσει και να τιμωρήσει τους μαθητές, γιατί αγωνίζονται και παλεύουν ενάντια στην άγρια πολιτική που εφαρμόζουν στην εκπαίδευση!


Ξέρουν φυσικά πολύ καλά, αυτοί που διαχειρίζονται το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης για λογαριασμό των πλουτοκρατών, ότι οι άγριοι αντιλαϊκοί άνεμοι που σπέρνουν στα σχολειά και στις σχολές των φοιτητών, εγκυμονούν οργή, θύελλες και αντιδράσεις! Γιαυτό προετοιμάζονται και θέλουν να ξεμπερδέψουν με τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών όσο πιο νωρίς γίνεται, γιατί ξέρουν ότι οι μαθητές έχουν κάθε λόγο να βγουν στο δρόμο του αγώνα!


  • Γιατί την ίδια ώρα που η πανδημία σαρώνει η κυβέρνηση δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο προστασίας για το λαό και τα παιδιά του.

  • Γιατί την ίδια ώρα που αυξάνει τις δαπάνες σε θεόρατα μεγέθη για πολεμικούς εξοπλισμούς και αεροπλάνα, κόβει ταυτόχρονα μισό δις από την περίθαλψη.

  • Γιατί εν μέσω πανδημίας, βρήκαν μάλιστα ευκαιρία να ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο πίσω από το άλλο, επαναφέροντας την τράπεζα θεμάτων, αυξάνοντας την ύλη και τα εξεταζόμενα μαθήματα, εισάγοντας βάσεις εισαγωγής, διαγραφές και θεσμοθετόντας την πανεπιστημιακή αστυνομία.

  • Γιατί θέλουν τα παιδιά από φτωχές λαϊκές οικογένειες να παρατάνε τα όνειρά τους για σπουδές, πτυχίο, δουλειά με δικαιώματα όσο πιο νωρίς στην εκπαιδευτική βαθμίδα γίνεται και να μαθαίνουν από νωρίς την πειθάρχηση και την υποταγή στο δίκιο της εργοδοσίας.


Δε θα τους περάσει! Κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές, είναι ανάγκη να υπάρξουν και να δυναμώσουν οι αντιστάσεις των μαθητών! Αξιοποιώντας τα συλλογικά τους όργανα, να ανοίξει η συζήτηση στα σχολειά και να μπει μπροστά η κατεύθυνση της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής! Στο πλάι των φοιτητών που διαδηλώνουν, με τους καθηγητές και τους δασκάλους σύμμαχους, μαζί στην πάλη για τα κοινά τους συμφέροντα!


  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ !

  • ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

     

     

    * https://www.zarpanews.gr/ekanan-katalipsi-ekanan-kai-mathima-se-scholeio-sta-chania-pos-i-kyvernisi-apaxionei-ti-moni-morfi-diamartyrias-ton-mathiton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου