Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Καταγγελία για την τραμπούκικη, φασιστική επίθεση σε μαθητές


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν σε τοπικά site*  ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε μαθητές στο κλειστό γήπεδο του Κλαδισού στη διάρκεια σχολικού αγώνα μπάσκετ επειδή είχαν αναρτήσει πανό με αντιφασιστικό περιεχόμενο!
Η φασιστική αυτή ενέργεια έρχεται σε συνέχεια του ρατσιστικού, αντιδραστικού και κλίματος απανθρωπιάς που σπέρνουν όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, τα κόμματα του συστήματος, οι βρικόλακες που βγήκαν απ’ τις κρυψώνες τους και τα ΜΜΕ. Η τραμπούκικη ενέργεια απέναντι σε μαθητές στοχεύει στην τρομοκράτηση των μαθητών, στην επιβολή της απαγόρευσης των απόψεων και ενθαρρύνεται από τις κραυγές μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας απέναντι στους κατατρεγμένους . Όταν προβάλλονται και ενθαρρύνονται αυτοί που εμποδίζουν βάρκα με πρόσφυγες να δέσει στο λιμάνι, βρίζουν χυδαία και ονομάζουν λαθραίους τα θύματα των πολέμων, αυτά είναι ανοιχτά καλέσματα σε φασιστικές ομάδες να δράσουν!
Όταν οι δυνάμεις καταστολής αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν «εισβολείς» και οι λεγόμενοι «εθελοντές προστάτες των συνόρων » δέρνουν δημόσια πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προβάλλεται σαν «πατριωτική πράξη», τότε όσοι είναι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες είναι «προδότες» Αυτό το μήνυμα στέλνουν με την πολιτική τους η κυβέρνηση και οι υποστηριχτές της λεγόμενης «εθνικής γραμμής και συναίνεσης», που έχουν παραχωρήσει όλη τη χώρα στις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τις βάσεις τους και τα δολοφονικά τους όπλα, και χρησιμοποιούν τον τόπο μας σαν ορμητήριο των πολέμων τους, για να εξολοθρεύουν λαούς, να καταστρέφουν χώρες και να αυξάνουν τα ποτάμια των προσφύγων.
Το υπουργείο Παιδείας θα τρέξει να εντάξει τον ξυλοδαρμό των μαθητών στο λεγόμενο “‘bulling” προκειμένου να συγκαλύψει την πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα να πάρει και άλλα μέτρα ενάντια στους μαθητές, όπως απαγόρευσης έκφρασης απόψεων. Εξ ‘άλλου έχει ήδη ανακοινώσει νέα πιο ταξικά μέτρα για το Λύκειο, ενάντια στο δικαίωμα στις σπουδές και θα χρησιμοποιήσει και το λεγόμενο“‘bulling” για την καταστολή των αγώνων των μαθητών.
Δεν είναι τυχαίο ότι η θρασύτατη επίθεση των φασιστοειδών έγινε στις 5 Μάρτη τη μέρα που στα Χανιά και σε όλη τη χώρα είχαν αναγγελθεί συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη και φασιστική επίθεση ενάντια στους μαθητές. Καλούμε τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, τη νέα γενιά να γυρίσει την πλάτη στα κηρύγματα μίσους και απανθρωπιάς γιατί η πολιτική που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή και χτυπά απροστάτευτους ανθρώπους , είναι η ίδια πολιτική που μας εξαθλιώνει, αφαιρεί δικαιώματα στη ζωή και στη δουλειά. Γιατί εχθροί μας δεν είναι οι κατατρεγμένοι των πολέμων και της ερήμωσης χωρών, αλλά αυτοί που τους έκαναν πρόσφυγες και τους έδιωξαν απ’ τη γη τους. Να φράξουμε το δρόμο στον πόλεμο και στο φασισμό.
Να παλέψουμε για την ειρήνη και την φιλία των λαών στην περιοχή μας. 
 
*https://www.zarpanews.gr/gia-ayto-to-pano-epaixan-xylo-chaniotes-mathites-se-scholiko-agona-mpasket-photo/

Χανιά, 6 -03-2020

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου