Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός της «Κίνας», αντίδοτο στον ιό της «Χιλής»


«Ψυχραιμία.  Χανόσαστε» !!!!!  ( Αλλά από κορωνοϊό ή καπιταλισμό;)  Εμπιστευτείτε μας. Θα σας αποτελειώσουμε.
Ο πλανήτης, η ανθρωπότητα απειλείται θανάσιμα. Όχι από μετεωρίτη ανάλογο εκείνου της εποχής των  δεινόσαυρων. Μήτε από μια αλά Χόλυγουντ εισβολή εξωγήινων τεράτων. Ή για να  αναφερθούμε σε πιο προσγειωμένους και «ανθρωπογενείς» κινδύνους, από ένα θερμοπυρηνικό αρμαγεδδώνα. Ούτε από ένα ήδη υφέρπον οικονομικό κραχ. Κατά το οποίο μονάχα οι αυτοκτονίες των χρεοκοπημένων θα γέμιζαν γήπεδο.  Δεν υπάρχουν επίσης επιστημονικές ενδείξεις εκδήλωσης τεκτονικών σεισμών και καταποντισμών, επικείμενης εξάντλησης ενεργειακών αποθεμάτων, διατροφικής κατάρρευσης ή περιβαλλοντικής ασφυξίας ένεκα της καπιταλιστικής εγκληματικότητας (απανθράκωση Αμαζόνιου π.χ.).
Τότε όμως ποιός εχθρός έχει βάλει στόχο τον τορπιλισμό της «ευδαιμονίας» του «αγγελικά» πλασμένου κόσμου μας;
Μα η κορωνίδα του ολέθρου. Ο κορωνοϊός βέβαια. Πρόξενος μιας ήπιας γριππώδους συνδρομής. Σύμφωνα δε με τα νωπά επιδημιολογικά δεδομένα μάλλον περιορισμένης θνησιμότητας (σχέση θανάτων με τον συνολικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τη θνητότητα που υπολογίζεται με βάση τους πάσχοντες). Αλλά οπωσδήποτε σαφώς μειωμένης θνητότητας, αφού οι επιδόσεις του τριγυρίζουν το ευκαταφρόνητο 0,1%. 

Προς τι λοιπόν όλη η μανιωδώς ενορχηστρωμένη εκστρατεία πρόκλησης οικουμενικού σχεδόν πανδαιμόνιου; Εκπορευόμενη άραγε  από ποια καταχθόνια επιτελεία; Με τι σκοπιμότητες; Γιατί από το στρατόπεδο των κυρίαρχων ευθυγραμμίζονται υπάκουα σχεδόν απαξάπαντες και ορισμένοι κιόλας με ενθουσιασμό; Ακόμη και οι ζημιωμένοι.
Αποτελεί μήπως το μικροσκοπικότερο όπλο των εποχών με μέγεθος μόλις 0,1 χιλιοστό του χιλιοστού; Αλλά ασύγκριτα δραστικότερο από πυραύλους Τόμαχωκ ή από μέτρα εμπορικών πολέμων εύρους εκατοντάδων δις δολαρίων. Καθιστώντας το ενδεχομένως τη μεγαλύτερη ιστορικά πολιτικοδιπλωματική ασθένεια. Μήπως η υπόθεση παρουσιάζει πολύ σκοτεινότερες, μα όχι και τόσο αθέατες πτυχές;
Διαφορετικοί αριθμοί θρηνούν
Ας αναλάβει όμως διαφωτιστικά και νηφάλια τον λόγο η στατιστική. Μία φευγαλέα παράθεση στυγνών αριθμών (ορθότερα δεδομένων που σκιαγραφούν φαινόμενα οφειλόμενα σε στυγνά συμφέροντα) αντλημένων από διεθνείς συστημικούς  φορείς και οργανισμούς. Τότε αρχίζει να αποδομείται με πάταγο η θεατρολογία της τρομολαγνείας. Καταδεικνύοντας περίτρανα πως οι «ευαίσθητες» χορδές των απανταχού κρατούντων κάθε άλλο παρά δονούνται με σπαραγμό για τις συνέπειες μιας φαντασιακής ανά την υφήλιο πανδημίας.
Μας πληροφορεί λοιπόν το μίσθαρνο όργανο του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου Unicef ότι καθημερινά πεθαίνουν 22.000 παιδιά από πείνα. Να ένα μισοθαμμένο στατιστικό στοιχείο «τιποτένιας» σημασίας. Για ετούτο το συνταρακτικό γεγονός των τόσων νεκρών, σχεδόν νεκρική σιγή. Επειδή προφανώς αποτελεί καταισχύνη για τον πολιτισμό του νικηφόρου καπιταλισμού επί του «ουτοπικού» κομουνισμού. Σπάνια το αναδύουν στην επιφάνεια της δημοσιότητας.  Και μόνο όταν η ουρανομήκης υποκρισία των ενόχων αρπαγών του πλούτου μιας σειράς  υπανάπτυχτων χωρών το απαιτήσει. Κυρίως όμως για να πλαισιώσει την πρακτόρικη διείσδυση των ΜΚΟ τους.
 Εδώ λοιπόν δεν μας βομβαρδίζουν τόσο, όσο αντίστοιχα συμβαίνει με τον εξωφρενικό θόρυβο  για τις επί τόσες εβδομάδες 3.500 περίπου απώλειες με δράστη τον κορωνοϊό. Γιατί; Στο ζύγι της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής τα σταθμά επηρεάζονται αλγοριθμικά από τον λόγο του ξεψυχίσματος; Παρεμπιπτόντως, πως τους επιτρέπει η «αγιοσύνη» τους να εθελοτυφλούν; Ειδικά όταν η λύση αυτού του προβλήματος είναι πανεύκολη. Ακόμη και σε πλαίσια ελεημοσύνης.
Η εκκωφαντικότητα του κορωνοϊού σκεπάζει πληθώρα αχνών ψίθυρων. Στην απειροστή τρομακτικότερων.
 Οι τριτοκοσμικοί λιμοκτονούντες σκαρφάλωσαν στο δισεκατομμύριο. Εκείνοι που στερούνται  το πόσιμο νερό ξεπερνούν τα δύο δις. Σε κάθε δύση του ήλιου (αν θεωρήσουμε κιόλας, πως σε αυτές τις περιοχές ανατέλλει) πάνω από 4.000 παιδιά σβήνουν ένεκα ανυπαρξίας καθαρού γαλάζιου χρυσού. Χαρακτηρίζεται έτσι το «νεράκι» !!  Μία καρδιά στις τρεις παύει να κτυπά ανά εικοσιτετράωρο εξαιτίας ανεπαρκούς διατροφής. Η θεραπευόμενη με φτηνά φάρμακα ελονοσία αποδεκατίζει κάθε δίσεκτη ή μη χρονιά 435.000 «υποανάπτυκτους». Η επάρατη κόβοντας το νήμα της ζωής κλείνει ταμείο κάθε βράδυ μετρώντας 20.000 καρκινοπαθείς.  Η αρχαία λέπρα εξοντώνει 630 μολυσμένους εβδομαδιαία. Το AIDS δείχνει ικανοποιημένο με μία ετήσια συγκομιδή ενός εκατομμυρίου «αμαρτωλών» ψυχών.
Κάπου εδώ κλείνει ο τηλεγραφικός και ενδεικτικός κατάλογος της νεκρολογίας, αφήνοντας ασχολίαστες άλλες εκατόμβες απωλειών. Οφειλόμενες πάντοτε στην πιο ενεργή, άμεση, θηριώδη δράση  του καπιταλισμού- ιμπεριαλισμού. Όπως στα πεδία μαχών, στην ηθική αυτουργία εργοδοτών σε εργατικά «ατυχήματα. Στην παγερή απάθεια λήψης αποτελεσματικών μέρων  για προστασία των πληθυσμών από «φυσικές» καταστροφές. Ή στο συνειδητό τάισμα της ανθρωπότητας με ότι ανθυγιεινότερο (γενετικά τροποποιημένα π.χ.) και στην καταστροφική τοξικοποίηση του περιβάλλοντος.
«Ιερές» και «περιττές» δαπάνες
 Ένα ελληνικό F16 έχει ωριαίο λειτουργικό κόστος πτήσης 15.000€. Το αμερικάνικο F35 35.000 δολάρια. Ας φανταστούμε την αστρονομική δαπάνη ημερήσιας κίνησης ενός πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου. Εκατομμύρια. Στη συνέχεια για την ανάγνωση πιο σφαιρικών  «αμυντικών» εξόδων συνιστάται η προληπτική λήψη δισκίων για τον ίλιγγο. Οι ΗΠΑ δαπανούν για στρατιωτικούς εξοπλισμούς έκαστο δωδεκάμηνο 650 δις δολάρια. Ενώ το σύνολο των χωρών και στις πέντε ηπείρους απλόχερα σκορπίζει 2 τρις!! 
Για την εξασφάλιση τροφής και άρα επιβίωσης των 22.000 ανήλικων δεν απαιτούνται καραντίνες, πολυέξοδες  κινητοποιήσεις μηχανισμών, εμβόλια, εμπλοκή της παραγωγικής διαδικασίας. Σίγουρα αρκούν  μια- δυο ώρες λιγότερης πτήσης ενός μονάχα μαχητικού. Κάποια λεπτά συντομότερης πλεύσης  ενός τερατόπλοιου. Ένα κομματάκι μιας υδρογονοβόμβας. Μια παρωνυχίδα των εξοπλισμών θα περίσσευε για την εφεύρεση  θεραπείας φονικότατων ασθενειών. Ή ενός ποτηριού όχι γεμάτου διαμαντόπετρες. Αλλά νερό χωρίς κολοβακτηρίδια!!!   Όμως τίποτα δεν γίνεται. Γιατί  απλά είναι ΚΤΗΝΗ.
Και σε ανάλογο βαθμό υποκριτές. Ψυχοπονούνται δήθεν τα εύτρωτα στον νέο ιό γεροντάκια. Όταν η επέλαση του κεφαλαίου διεθνώς κατατείνει στην κήδευση της σύνταξης και δωρεάν περίθαλψης τους. Είναι και ψεύτες. Ικανοί να ισχυριστούν την ανατολή του ήλιου από τη δύση. Πόρνες που τιμούν την παρθενία. Η κοινή λοιπόν εποχική γρίπη θερίζει κάθε χειμώνα εκατονταπλάσια άτομα.  290.000 - 650.00 (ανάλογα την πηγή) προσβλημένους!!!  Πόσες φορές προβάλλεται με στεντόρεια ένταση αυτή η είδηση; Ενώ για τον κορωνοϊό μεροληπτικά φυλλομετρούν τα κρούσματα ένα- ένα και απεγνωσμένα αναζητούν κάποιον αποβιώσαντα. Κρίμα. Τόσο καιρό και δεν σκαρφάλωσαν τις 4.000 ακόμη. Αν υπήρχε αναλογικότητα στο «ενδιαφέρον» τους, αν για τον ταπεινό κορωνοϊό σηκώνουν τόση σκόνη, για τον πολλαπλάσια πιο ανθρωποφάγο ιό της κοινής γρίπης θα έπρεπε να έχουν ανατινάξει ήδη τη γη.
Από ψύλλος, ελέφαντας
Όμως αυτό το θέατρο του παραλόγου έχει ξαναπαιχτεί. Πολύκροτο, αποτυχημένο και τώρα ξεχασμένο. Με ίδιους σκηνοθέτες, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Όπως το 2003-2004 με τον  SARS. Πάλι βαρύγδουπη κατάσταση με πενιχρό αποτέλεσμα. Ο χρυσός εκείνης της πανδημίας πανικού  αποδείχτηκε κάρβουνο. Μόλις 774 νεκρούς!  Ακολουθεί το καλοκαίρι του 2005 η νόσος των πτηνών (Η5Ν1). Στιγμιότυπα απείρου κάλους διαδραματίζονται. Ειδικοί με στολές διαστημάνθρωπων να περισυλλέγουν ένα ψοφισμένο περιστεράκι σε μεγάλη ζώνη αποκλεισμού.  Νέα μαζική παράκρουση. Εδώ το κλείσιμο της αυλαίας ήταν όντως ντροπιαστικό. Μόνο 59 θάνατοι.
 Και καταλήγουμε στην επόμενη  και πιο περιλάλητη απάτη. Τη νόσο των χοίρων (Η1Ν1) το 2009. Ένας πράγματι περίεργος τύπος μικροοργανισμού και βάσιμα ύποπτος σαν προϊόν εργαστηριακής επεξεργασίας. Μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί και Φρανκεστάιν, καθότι περιείχε τριπλό (διαβολική σύμπτωση;) γονιδιακό μεταλλαγμένο υλικό από άνθρωπο,  γουρούνι και πουλερικό. Η τρομοϋστερία γνωρίζει ένα πεδίο δόξας λαμπρό. «Πανικόβλητες»  οι κυβερνήσεις ανά την υδρόγειο παραγγέλνουν 7 δις δόσεις εμβολίων.  Η Ελλάδα προμηθεύεται με υπουργό τον Αβραμόπουλο 16 (!!!) εκατομμύρια (καθότι χρειάζονταν  και επαναληπτική χορήγηση) αξίας  120 εκατ. ευρώ. Τη στιγμή όπου τα νοσοκομεία στερούνταν έως και  τις πάμφθηνες γάζες. Τελικά χρησιμοποιήθηκαν  μόνο 300. 000. Πάλι όμως τα απανταχού νεκροταφεία δεν γεμίζουν ικανοποιητικά,  όπως το 1918 με την ισπανική γρίπη και τις 50 εκατομμύρια σορούς. Μετά βίας ξεπέρασαν τις 18.000. Παραγεμίζει όμως με ένα εκατ. δολάρια το χαρτοφυλάκιο του τότε υπουργού «Άμυνας» επί Μπους Ράμφσελντ. Σαν μεγαλομέτοχος της εταιρείας, που παρασκευάζει το γνωστό αντιικό και αμφίβολο σκεύασμα Tamiflu.
Οι δεύτερες σκοπιμότητες
Οπότε εγείρεται εύλογα το κολοσσιαίο ερώτημα, γιατί τόση τρικυμία σε μια κουταλιά; Ποιοι κινούν τα νήματα και με ποια απώτερα ελατήρια μεγαλοποιούν μια σχετικά ασημαντότητα; Κραυγάζοντας μονόχνοτα και μονότονα λες και στέρεψε η ανθρωπότητα από άλλα βάσανα. Καθότι η ευθιξία τους συγκρίνεται με το ανάστημα των ιών, δεν μπαίνουν καν στον κόπο, ώστε να ζητήσουν συγνώμη για την «περιττή» αναστάτωση και ταλαιπωρία.
Οπωσδήποτε και στους πρώτους βηματισμούς της υπόθεσης στοχοποιήθηκε (με υπερατλαντική ευαρέσκεια) η Κίνα. Αλλά ένεκα ανυπαρξίας στεγανοποιημένων συνόρων, γρήγορα επακολούθησε η μοιραία διασπορά και διεθνοποίηση. Σύντομα  τα όρια υπονόμευσης του ασιατικού γίγαντα εξαντληθήκαν. Παρόλο ετούτο δεν κόπασε ο αχός.
 Μήπως λοιπόν για να αισχροκερδήσουν κάποιες φαρμακοβιομηχανίες; Οι οποίες σαφώς  αποδύονται ενός πυρετώδη ερευνητικού ανταγωνισμού  για το πολυπόθητο γιατρικό. Για να επωφεληθούν ορισμένα μαυραγορίτικα κοράκια του καπιταλισμού πουλώντας μάσκες και αντισηπτικά σε εξωφρενικές τιμές; Προφανώς δευτερεύοντα, επί μέρους συμφέροντα δεν μπορούν να επιβληθούν (και δη βλαπτικά) στην συλλογική  ολότητα (σε κρατική και όχι «παγκοσμιοποιημένη» διάσταση). Πέραν βέβαια μιας παράπλευρης αξιοποίησης. Ειδικά σε μια περίοδο ζωηρών προσεισμικών δονήσεων στο κρισιακό καπιταλιστικό έδαφος.
 Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν τα κέντρα εξουσίας, τα ηγεμονεύοντα επιτελεία και  τα οποία ανήσυχα ανιχνεύουν  τους τριγμούς μιας γενικευμένης ύφεσης, είναι ένα παραπέρα βάλτωμα της παραγωγικής διαδικασίας. Να προστεθούν δηλαδή αρκετές σταγόνες στο ήδη μισοξεχειλισμένο ποτήρι. Εκτιμιέται ότι το κόστος στην παγκόσμια οικονομία το προσεχές διάστημα,  θα προσεγγίσει το ένα τρις δολάρια. Απαισιόδοξοι φωστήρες τους προειδοποιούν για συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ μέχρι 8%! Ο χρηματιστηριακός τζόγος κλονίζεται. Μόνο οι αεροπορικές εταιρίας (από τους πλέον πληγόμενους τομείς) θα υποστούν ζημιές σχεδόν 120 δις. Εάν δε μακροημερεύσει το θέμα, τότε δύσκολα θα μπορέσουν οι εξισορροπητικές προσαρμογές  να αποκαταστήσουν την εύρυθμη συνέχεια. Πέραν του μπαμπούλα του 1929, που ανυπόμονα καραδοκεί στη γωνία.  Μολαταύτα δεν ανακρούουν πρύμνα οι σειρήνες της κινδυνολογίας. Ακάθεκτα οργιάζουν. Οπότε το πνιγμένο στην απορία «γιατί» επανέρχεται δριμύτατο.
Τα αποκαλυπτήρια
Τους ξέρουμε σαν φονιάδες. Επουδενί όμως σαν ανόητους ή αυτόχειρες. Άρα κάτι άλλο σοβαρότερο μεσολαβεί σαν κίνητρο και το οποίο αξίζει να υπηρετηθεί παντοιοτρόπως. Έστω και με κάποιες «ελεγχόμενες» επιβαρύνσεις. Κάτι οικουμενικό, όπου παραμερίζει την εχθρότητα (όλοι εναντίον όλων) των κρατών παραπέμποντας στην «ιερή συμμαχία». Υποχρεώνοντας σε πειθαρχία ακόμη και τους πιο θιγμένους. Κάτι υπαρξιακό.
Ποιος λοιπόν είναι ο πιο ασυμφιλίωτος αντίπαλος του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών;  Αυτός που βγαίνοντας από τον ιδεολογικό λήθαργο και την κινηματική αγκύλωση θα τορπιλίσει την ίδια την ιστορική υπόσταση του συστήματος της αδικίας; Ποιος παράγοντας  επωμίζεται την ιστορική αποστολή και ζωτική αναγκαιότητα (λόγω ακραίας πια εξαθλίωσης και δυναμίτισης  της ειρήνης) να τακτοποιήσει τη σημαντικότερη εκκρεμότητα της ανθρωπότητας;   Ότι σε αυτόν τον πλανήτη δηλαδή δεν χωρούν δύο κόσμοι μαζί. Εκείνος της εκμετάλλευσης, καταπίεσης και πολεμικού μακελειού με τον άλλο της δουλειάς,  προκοπής, ισότητας  και αδελφοσύνης.
Μάλιστα όταν αυτή η δύναμη παρουσιάζει ανάγλυφα δείγματα  διερεύνησης ενός αλλιώτικου δρόμου από την υποταγή. Αμφισβήτησης της αλήθειας και δύναμης του «παντοκράτορα»  καπιταλισμού.  Αφύπνισης και εναντίωσης  στις βάρβαρες πολιτικές. Σύγκρουσης με τους ταξικούς τυράννους. Πολύ δε χειρότερα σαν η δύναμη αυτή μπολιάζεται με σπέρματα αναζήτησης μιας  διαφορετικής κοινωνίας απαλλαγμένης από τα σημερινά δεινά. Με αποκορύφωμα του εφιάλτη τους το «κοκκίνισμα» της οργής των μαζών.
Είναι η εργατική τάξη και οι λαοί. Είναι η πάλη τους και τα οράματα τους. Μπορεί ο βιολογικός  covid19  να εκκολάφθηκε λόγω της βρώμικης διατροφής φτωχών χωρικών. Σε μια χώρα κιόλας, όπου ετοιμάζεται να αρπάξει τα πρωτεία της οικονομικής μεγέθυνσης από τις ΗΠΑ. Ο πολιτικός ιός όμως δεν πλάστηκε στην Κίνα. Αλλά κάπου μακρινότερα και νωρίτερα. Και στο γονιδίωμα του συμπυκνώνεται ο φόβος της παγκόσμιας αντίδρασης από τις εξεγέρσεις σε Γαλλία, Χιλή, Λίβανο και παραπέρα. Μετά από προγενέστερες και πριν από τις κυοφορούμενες επόμενες. Ο ξεσηκωμός των κολασμένων ενάντια στο σύστημα της ανέχειας, δυστυχίας και καταστολής κάνει τις πρώτες (αν θεωρήσουμε πως είχε πάψει ποτέ) δειλές δρασκελιές του.
Τι επιδιώκουν
 Κοντολογίς (και απόμακρα συνομωσιολογικών εικασιών- άλλοι συνιστούν τους πρυτάνεις των σκευωριών)  η καλοσχεδιασμένη επιχείρηση του κορωνοϊού αποβλέπει με τη συσκευασία του ενός να καταφέρει τα εξής:
1) Να συσκοτιστεί η ανθρωπότητα από  πιο καταστροφικούς κίνδυνους που την περιτριγυρίζουν. Εστιάζοντας την προσοχή της σε κάτι υπερδιογκωμένο και εικονικό.
2) Να  προβληθεί το σύστημα σαν φύλακας άγγελος και όχι σαν δεσμώτης και ενίοτε δήμιος. Ότι η ζωή μας πρέπει να επαφίεται στους επιδέξιους, αυστηρούς μα και σωτήριους χειρισμούς τους. Άρα να τους εμπιστευόμαστε τυφλά.
3) Να εδραιωθεί μια αίσθηση καχυποψίας για τον συνάνθρωπο ως ενδεχόμενο μεταδότη ασθενειών. Λύση η ποδαψία (!) και πιο αποτελεσματικά  η ατομική περιχαράκωση. Από την «ισχύ εν τη ενώσει» μεταπηδάμε στην απορριπτέα ένωση, αφού  μολύνει.
4) Να εκβιάσει κατάλληλα ο ηνίοχος ιμπεριαλιστής (ο αμερικάνος, εφόσον μόνο αυτός διαθέτει  δυνατότητες κατάστρωσης τέτοιας κλίμακας σχεδίου πλεκτάνης) ανταγωνιστές και «φίλους».
5) Το σημαντικότερο, το κυρίαρχο όμως η διεθνής συγχορδία των κεφαλαιοκρατών ομονοούσα απέναντι στον ταξικό αντίπαλο να εμπεδώσει ένα κλίμα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ τρομοκρατίας και φασιστικοποίησης. Προβαίνοντας σε ασκήσεις με τροχιοδεικτικές βολές περιορισμών. Προλειαίνοντας τις συνθήκες και εθίζοντας την κοινή γνώμη για επερχόμενες αγριότερες απαγορεύσεις. Αναντίρρητης υπακοής, στοίχισης στα κρατικά κελεύσματα (ο δήμαρχος Πύργου ζητά προσωπική χαφιεδίστικη παρακολούθηση των μη συνεργάσιμων πιθανών φορέων). Άρσης της ελεύθερης κυκλοφορίας και εξυπακούεται ….. συνάθροισης- διαδήλωσης. Επιβολής στρατιωτικού νόμου, αποδοχής της σβάστικας. Μέχρι και εγκλεισμού στα πυρηνικά καταφύγια.
Φωτίστηκαν κάποιες πτυχές. Υπάρχουν βέβαια και άλλες. Όπως η ταξικότητα στις επιπτώσεις τις επιδημίας. Εφόσον η εξάπλωση είναι πιο ενισχυμένη στα ανήμπορα και πιο ευάλωτα λαϊκά στρώματα. Φερειπείν όσοι στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα μέσα συγκοινωνίας, υστερούν σε σχέση με τον εύπορο της λιμουζίνας και τον κροίσο του ιδιωτικού αεροσκάφους. Επίσης με άλλες προϋποθέσεις νοσηλεύεται ο πλούσιος στην κλινική πολυτελείας και με απελπιστικά χειρότερες ο μεροκαματιάρης ή ο συνταξιούχος της πείνας. Το  Ιταλικό υπουργείο Υγείας  δημοσιοποίησε με απέραντο κυνισμό τη δολοφονική άρνηση (διαθέτουν όμως αεροπλανοφόρο) υποστήριξης υπερηλίκων στις εντατικές μονάδες!! Μαλθουσιανική φρίκη. Τερατοϊός  ή μήπως τερατώδες σύστημα;
Σημαδιακό επίσης επεισόδιο υπήρξε στη χώρα μας η με φιρμάνι των πολιτικών καρνάβαλων ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Όλοι οι αρμόδιοι δημαρχέοι συμμορφώθηκαν. Μηδέ εξαιρουμένου του «αριστερού» πατρινού εμβλήματος. Ο οποίος αναμασά υποδειγματικά (πιστός στον ρεφορμιστικό ασπασμό της αστικής νομιμότητας) τις κεντρικές  οδηγίες πειθαναγκασμού των δημοτών του. Σε αντιδιαστολή ο απλός κόσμος δεν πτοήθηκε. Δεν έσκυψε στην αφαίρεση του δικαιώματος του στο κέφι και στο ξέδομα από τις σκοτούρες του. Συμμετείχε μαζικά στις άτυπες εκδηλώσεις και έστειλε ένα μικρό πρώτο μήνυμα. Δεν σας πιστεύω και μου προκαλεί δυσφορία το χαλινάρι σας.   
Άγνωστη η διάρκεια της πρόβα τζενεράλε του κορωνοϊού. Φυσικά κάποια στιγμή θα κλείσει αυτός ο κύκλος. Αναμένοντας την καινούρια δοκιμή. Πιο δυναμική ίσως. Ίσαμε να οδηγηθούμε από αυτό το γυμνάσιο προετοιμασίας κατευθείαν  στη ΧΡΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ ΠΥΡΩΝ.   Τότε η ιστορία θα επαναληφθεί από φάρσα, όπως είναι τώρα (συγχώρα με Μαρξ για την αντιστροφή), σε τραγωδία.
Η απάντηση των λαών θα δοθεί με τη συνειδητοποίηση του ποιός ιός είναι ο ισχυρότερος.  Της «Κίνας» ο τρομοκρατικός ή της «Χιλής» και του «Οκτώβρη του `17» ο ανατρεπτικός και λυτρωτικός.....;

 ΚΜ (μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου