Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ανταπόκριση από τη διαδήλωση για το προσφυγικό


Με μαζική συγκέντρωση καταγγέλθηκε και στα Χανιά η φασιστική – ρατσιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης και των ΜΜΕ με συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι θύματα των κατεστραμμένων χωρών από τους πολέμους και τη λεηλασία των ιμπεριαλιστών.
Από την πλευρά του ΚΚΕ(μ-λ) τονίζονταν τόσο στη συνθηματολογία στη διαδήλωση, όσο και στην όλη παρέμβαση, η ανάγκη δυναμώματος του αντιπολεμικού μετώπου πάλης των λαών της περιοχής ενάντια σε βάσεις και αντιδραστικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων που για να τους εξυπηρετήσουν μπλέκουν τις χώρες στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε η κοινή ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) και του TKP ML, για τους πρόσφυγες.
Μόνο οι λαοί μπορούν να φράξουν το δρόμο στους φονιάδες τους και μέσα από την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες θα δημιουργηθούν γέφυρες φιλίας των λαών ενάντια στο μίσος που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά από την Καθαρά Δευτέρα κινητοποιήθηκε και παρότι δεν ήταν ανάλογη η συμπεριφορά των ΝΑΡ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τελικά κατορθώθηκε μια πρώτη αναγκαία απάντηση στο δρόμο, με συμμετοχή αντιεξουσιαστών και όλων των αριστερών οργανώσεων της πόλης εκτός του ΚΚΕ. Από την Τρίτη με μικροφωνική κόντρα στο αντιδραστικό κλίμα η οργάνωση κατάφερε να σπάσει τον πάγο στο κέντρο της πόλης, ενώ η διαδήλωση με τη μαζικότητά της έδωσε κουράγιο στο δημοκρατικό κόσμο της πόλης. Να σημειώσουμε ότι δεν λείπουν στα Χανιά δράσεις φασιστών και κάθε λογής αντιδραστικών, όπως αυτούς των πρώην καταδρομέων που σηκώθηκαν από την Κρήτη να πάνε στον Έβρο ή οι τραμπουκισμοί στα σχολεία όπως κατάγγειλε η Πρωτοβουλία Αντίστασης.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, μα αυτοί που εκ πεποιθήσεως εμπιστεύονται το λαό και τη δυναμική της κίνησής του, μπορούν να συμβάλλουν στην ανατροπή του κλίματος για να στραφεί αποφασιστικά ο λαός ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς.
ΧΑΝΙΑ 6/3/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου