Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Θέλουν να χτίσουν νέες συνειδήσεις για το λαό...

Δρόμοι άδειοι,απαγορευμένη κυκλοφορία,άνθρωποι τρομαγμένοι και αστυνομικές δυνάμεις να παραμονεύουν να γράψουν τον επόμενο ‘’παραβάτη’’. Είναι τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση ενός ιού ο οποίος δείχνει να κερδίζει τη μάχη με το ανυπεράσπιστο σύστημα υγείας.Ένα σύστημα υγείας, υποστελεχωμένο,οι εργαζόμενοι του οποίου έχουν έρθει αντιμέτωποι πολλές φορές με την απόλυση,μέσω της αξιολόγησης που πρότεινε ο Μητσοτάκης και της διαθεσιμότητας που τους εφάρμοσε ο Γεωργιάδης.Μήνες μετά είναι οι ίδιοι που χειροκροτάνε τους γιατρούς για την ηρωική προσπάθεια που κάνουν στα νοσοκομεία.
Τουλάχιστον ειρωνικό....


Μπορεί ο κύριος άξονας των μέτρων να είναι η μείωση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα,μα ένα είναι το βέβαιο.Θέλουν να εκμεταλευτούν τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης για να χτίσουν νέες συνειδήσεις για το λαό.Και σίγουρα δεν θα είναι οι συνειδήσεις που χτίζονται στους δρόμους.Επιδιώκουν να περαστεί το κλίμα φόβου και υποταγής και ταυτόχρονα βάζουν στο στόχαστρο πλέον ιδέες και απόψεις, που αναδεικνύουν την ουσία της πραγματικότητας ,σαν κακόβουλες και ''προπαγάνδα παραπληροφόρησης''.
 
Καλούμαστε να επιδείξουμε κουράγιο και αγωνιστικότητα το διάστημα αυτό, αν θέλουμε να αποτρέψουμε άλλους ‘’κορονοιούς’’ του που θα προκύψουν στο μέλλον.Να μετατρέψουμε το φόβο σε οργή με κατεύθυνση να συγκροτήσουμε εστίες αντίστασης παντού. Να μην συνηθίσει το μυαλό μας στην τρομοκρατία που σπέρνουν και θέλουν να παγιώσουν περνώντας αντεργατικά μέτρα και να μας εμπνεύσει η προοπτική του αγώνα μέσα απο την οποία θα βρούμε τις λύσεις. Απέναντι στον ιο του τρόμου να φανούμε ενωμένοι και έτοιμοι για νέες διεκδικήσεις.

Αντώνης Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου