Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση τύπου της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για την καταστολή σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο


Η βάναυση επίθεση της αστυνομίας στην αντιφασιστική συγκέντρωση χθες στο Ρέθυμνο με 90 προσαγωγές, που παρά τον κορωνοϊό στοιβάχτηκαν σε γκαράζ, και το σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι 22χρονης αποδείχνει πως, παρά την υγειονομική κρίση που μας απειλεί λόγω του ρημαγμένου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση δε χάνει από το στόχο της τα δικαιώματα του λαού.
Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες ήταν έτσι κι αλλιώς στο στόχαστρο χρόνια τώρα και ουσιαστικά στην παρανομία. Τώρα με την ευκαιρία του κορωνοϊού κάθε έννοια εργατικού και δημοκρατικού δικαιώματος μπαίνει σε πλήρη παρανομία με το λαό να κατατρομοκρατείται και να καταδιώκεται για ανευθυνότητα και έλλειψη ατομικής ευθύνης από ένα σύστημα που ευθύνεται απολύτως για την απαράδεχτη για την εποχή μας κατάσταση όπου π.χ. εδώ και βδομάδες να μη μπορείς να βρεις μάσκα και αντισηπτικό και ολόκληρη εκκλησία να αποπροσανατολίζει από την ανάγκη κατανόησης του προβλήματος.

Η καλλιέργεια κλίματος μισαλλοδοξίας σε βάρος της προσφυγιάς και η ψυχροπολεμική κατάσταση σε Έβρο – Αιγαίο αλληλοτροφοδοτείται από τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας που δεν παύει να γεννά σοβαρούς πολεμικούς κινδύνους για τους λαούς. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στην υγεία και όχι μόνο, εκτίθενται ανοικτά στον κίνδυνο της πανδημίας, ενώ διαμορφώνεται κλίμα για να φορτωθούν άμεσα και προοπτικά οι οικονομικές συνέπειες στις πλάτες τους.
Κοντολογίς οι δυνάμεις του συστήματος αποδείχνουν πως η ταξική πάλη όχι μόνο δε σταματά σ’ αυτές τις δύσκολες (κυρίως για τους από κάτω) συνθήκες, μα αντίθετα το σύστημα με βάση και τους συσχετισμούς κάνει και την υγειονομική κρίση που το ίδιο δημιουργεί ευκαιρία για την παραπέρα επέλαση της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας με βασικό εργαλείο τη φασιστικοποίηση.
Σ’ αυτή τη βάση οι λαϊκές δυνάμεις είναι αναγκαίο να μη διαπραγματευτούν το δικαίωμά τους για ειρήνη- δουλειά με δικαιώματα – δημοκρατία και φυσικά να απαιτήσουν το δικαίωμά τους για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
Η καταδίκη της αστυνομικής βίας στο Ρέθυμνο πρέπει να είναι απερίφραστη και ένα ακόμη δείγμα για την ανάγκη, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες, δυναμώματος της πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τη φασιστικοποίηση.

Χανιά 16-3-20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου