Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ο κοινός παρανομαστής της προσφυγιάς, της φτώχειας, του φασισμού και του πολέμου ΔΕΝ είναι οι πρόσφυγες, αλλά το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα

''Εθνικά ομόψυχοι'' ενάντια στην ''εισβολή'' μας καλεί να είμαστε η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση, με το επίσημο και ανεπίσημο κράτος να προτάσσει την ανάγκη να στηρίξουμε το στρατό και την αστυνομία που επιτελούν το εθνικό τους ''καθήκον''. Να τους στείλουμε τρόφιμα, να επικροτήσουμε το ''έργο'' τους ενάντια στους κατατρεγμένους, να πάμε στους πρόσφυγες και να τους φωνάξουμε στα μούτρα να μην γαμιούνται και πληθύνονται, να κάτσουνε στη χώρα τους και να τρώνε στη μάπα τις βόμβες, που συνοστίζονται όλες οι ''δημοκρατικώς σκεπτόμενες και δρούσες'' χώρες ποια θα πρωτορίξει. Να κλείσουμε τα σύνορα, να φτιάξουμε κι άλλες φυλακές με απάνθρωπες συνθήκες γα να εκφοβίζονται και να το ξανασκέφτονται αν θα ρθουν, ίσως και κανένα βούλιαγμα βάρκας θα ήταν χρήσιμο. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ όλο το 24ωρο, μέσω των ρατσιστικών δηλώσεων-οχετών, κυβερνητικών και μη, με τα λυσσασμένα ΜΜΕ να ξερνάνε δηλητήριο και βούρκο, αξιοποιούνται τα φασισταριά, επιστρατεύουν''εθελοντές'' κάθε λογής και φυσικά τρομοκρατούν με ασκήσεις με πραγματικά πυρά, δακρυγόνα, έως και φυλακίζουν τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες!!

Τα επιχειρήματά τους; Άλλοτε αισχρά και άλλοτε ''λογικά και δημοκρατικά''. Όμως δυστυχώς, παρότι στην πραγματικότητα έχουν πολύ μικρά ποδάρια, ελλείψει της αντίπαλης φωνής, της αδυναμίας συγκρότησης αντιστάσεων και μαζικού κινήματος, επιδρούν σε ένα κόσμο.


Έστω ότι παραβλέπουμε ότι ΚΑΝΕΙΣ από κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ΜΜΕ, δημάρχους, φορείς κυβερνητικούς και μη, δεν αναφέρει τα ΑΙΤΙΑ του ξεριζωμού των ανθρώπων αυτών. ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Που ακόμα καίει τις γύρω χώρες ( εδώ; είμαστε μακριά άραγε;). Εκτός κι αν οι άνθρωποι από τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, το Αφγανιστάν * ζούσαν παραμυθένια ζωή και ξαφνικά είπαν να κάνουν και αυτοί μια αλλαγή, μπας και πραγματώσουν το American Dream.

Ας πάμε σε αυτά που επικαλούνται το κεφάλαιο, τα στελέχη του, εκκλησία, φασιστοειδή και άλλοι απολογητές του σάπιου συστήματος, σαν επιχειρήματα όντας ''προστάτες των λαϊκών συμφερόντων''.

Είναι λέει ''πρόβλημα''. Και μάλιστα αντικειμενικό. Και μάλιστα για όλους. Τι εννοούν; Από τη μεριά κυρίως των ισχυρών κρατών, αφού πρώτα πρωτοστάτησαν στο ρήμαγμα των χωρών τους, κατόπιν ''υποδέχτηκαν'' αρκετές χιλιάδες στην παραγωγή σαν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, χωρίς να έχουν πληρώσει ευρώ στην μόρφωσή τους την περίθαλψη κλπ. Όσοι επιβίωσαν από τη φρίκη στις χώρες τους, θα δώσουν το αίμα τους στους αιμοδιψείς κεφαλαιοκράτες. Ύστερα, όταν δεν χρειάζονται άλλους, κλειστά σύνορα και Δουβλίνο. Εδώ, μπαλάκι ανάμεσα στην ελληνική και τούρκικη πλευρά, που οι μεν τους εργαλειοποιούν για να κάνουν τα παζάρια τους με τη Δύση και οι δε να προσπαθούν να αναχαιτήσουν τις ροές, με στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, τρομοκρατία,φυλακίσεις,φράχτες, Έβρο κλπ, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για θαλάσσια ''ατυχήματα''... Χρησιμοποιούνται εκατέρωθεν, ακόμα και για όξυνση της εθνικιστικής και πολεμικής ρητορίας, εντάσσοντας τον προσφυγικό πόνο και τη δυστυχία στην Τουρκοφαγία και Ελληνοφαγία αντίστοιχα, σε μια κόντρα που είναι απολύτως αντιδραστική και άδικη και για τους δυο μπλεγμένους λαούς, για απολύτως ξένα συμφέροντα.

Θα μας διαφθείρουν λέει οι πρόσφυγες, θα αλλάξει η ταυτότητα του τόπου. Μάλιστα. Μιλάνε αυτοί που θέλουν να σπείρουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο, κόντρα στις αξίες και τα ιδανικά αυτού του λαού, της αλληλεγγύης, της παραδοσιακής φιλίας με τους γύρω λαούς. Που θέλουν να στρεβλώσουν την ματοβαμμένη προσφυγική ιστορία που έχει βιώσει αυτός ο λαός, προσπαθώντας παράλληλα να ξεπλύνουν στων χεριών τους το αίμα, που και η αστική τάξη και οι πολιτικοί της πρόγονοι είχαν και έχουν μπόλικο. Να στρέψουν την οργή και τον πόνο ενάντια στις αδερφές εργαζόμενες μάζες, στους γύρω λαούς, στις οικογένειες που είτε σταυρό ή ημισέληνο έχουν κρεμασμένο στο σπίτι ίδια είναι τα βάσανα και το ψωμί που λείπει. Να διαγράψουν την ιστορία που έγραψε σε αυτόν τον τόπο ο λαός, κόντρα σε κατακτητές και σε κάθε λογής αρπακτικά που κάθιζαν στο σβέρκο του. Τους μεγαλειώδεις αγώνες που έδωσε και δίνει κόντρα στους δυνάστες του. Την αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές προστάτες της. Αυτοί, οι οποίοι  ανάγουν σαν κοιτίδα πολιτισμού και δημοκρατίας τους αιμοβόρους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ, που γονατίζουν το λαό τους και διαλύουν, κυριολεκτικά και μη, χώρες και λαούς.

Πάνε λέει τα χωράφια μας, πάνε οι ομορφιές του τόπου, πάει ο τουρισμός. Πάει ο πολιτισμός, πάνε οι παραδόσεις. Λένε αυτοί που ξεπουλάνε όλο τον πλούτο φυσικό και μη της χώρας, σε ντόπια και ξένα ληστρικά αρπακτικά. Μιλάνε αυτοί που στο όνομα του τουρισμού ξεθεμελιώνουν έθιμα και παραδόσεις, αναγορεύοντας τα πάντα στο επιχειρείν, το κυνήγι του κέρδους. Μιλάνε αυτοί που τα παραδοσιακά πιο κερδοφόρα μας προϊόντα και καλλιέργειες (ζάχαρη, βαμβάκι, πορτοκάλια, κρέας ,λάδι, γάλα) τα ρημάξανε μαζί με την αγροτιά και ανταυτού ακριβοπληρώνουμε κρέατα Ολλανδίας και το γάλα Γαλλίας. Όσο για τον πολιτισμό; Το ανήκομεν εις τη δύση πάει και για την κουλτούρα - υποκουλτούρα, τους τόνους σκουπιδιών από μουσική, θέατρο και κινηματογράφο, που ότι έχει μέσα αντικομμουνισμό, φαιδρότητα, σαπίλα, ναρκωτικά και πάτημα επί πτωμάτων κερδίζει Eurovision, χτυπάει πρωτιές σε βραβεία και παίζει σε κανάλια και ραδιόφωνα (έχουμε και εμείς να επιδείξουμε τελευταία πλούσια σύγχρονη κουλτούρα βέβαια, survivor, εκπομπές τύπου Λιάγκα και Πάννια, Σεφερλή, Sin Boy, Τονι Σφήνο κλπ)

Θα πληγώσουν λέει ανεπανόρθωτα τον ελληνισμό και τον θεσμό της οικογένειας με τις συνήθειές τους. Εδώ κι αν μιλάμε για απίστευτη υποκρισία, όταν το κεφάλαιο έχει διαλύσει κάθε έννοια οικογενειακής συνοχής και εστίας, αφού όταν δεν πετάνε έξω από την κατοικία του τον κοσμάκη, απλώνουν την ανεργία, αναγκάζουν εκατοντάδες χιλιάδες να μεταναστεύσουν, φέρνουν σε απόγνωση το λαό, σπέρνουν τη δυστυχία και την εξαθλίωση, ενώ αρκετοί γονείς δουλεύουν 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα. Ποια οικογενειακή θαλπωρή και στοργή; Για να μην μιλήσει κανείς για τα νούμερα της υπογεννητικότητας, αποτέλεσμα της μη ικανότητας να θρέψει ένα ζευγάρι έστω και ένα παιδί με τους πενιχρούς μισθούς πείνας, σε ένα καθεστώς ελαστικής εργασίας, ανασφαλούς περιβάλλοντος και τρομοκρατίας. Σαν να μην φτάνουν αυτά, για την παραπέρα στήριξη της οικογένειας και της πατρίδας όπως την εννοούν, σε μια επόμενη περίοδο, για τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους επιδιώξεις, θα καλέσουν τον ανθό του λαού μας να δώσει και το αίμα του στο πλάι των Αμερικάνων, όπως δήλωσε και ο υπουργός Άμυνας.

Θα φέρουν λένε κορωναϊούς και αρρώστιες. Όχι λόγια (μόνο) των Μπογδάνων και  Αμβρόσιων. Μιλάμε για δηλώσεις Πρωθυπουργό χώρας. Την ίδια ώρα βέβαια, που οι ίδιοι παραδέχονται ότι από την προσφυγιά το περίμεναν αλλά από τις business class τους ήρθε. Κρύβεται όμως η πραγματικότητα; Όταν στερούν την περίθαλψη και τις εξετάσεις από πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς ΑΜΚΑ, ωθούμενοι να ζουν στις φυλακές που τους ετοίμασαν, στις πιο άθλιες ανθυγιεινές συνθήκες. Ξέρει, επίσης, ο κόσμος ότι ο ντόρος που γίνεται για τον κορωναϊό, πατάει στα μηδενικά προληπτικά μέτρα και στις μηδενικές προφυλάξεις, το κάκιστο χάλι των νοσοκομείων που οι ΙΔΙΟΙ έχουν δημιουργήσει, στις ατομικές λύσεις που καλείται το ΑΤΟΜΟ να βρει(μάσκες, αντιικά, Detol, όποιος τα σκάσει υγείαν παραπάνω έχει), τις συνθήκες διαβίωσης που έφτιαξαν στον κόσμο της δουλειάς και που όλα αυτά τα απαντάνε με περισσότερη τρομοκρατία και φασιστικοποίηση. Είναι αυτοί που τα λένε αυτά, έχοντας απαξιώσει και ρημάξει τις δομές περίθαλψης, έχοντας ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό με όσους υπάρχουν να δουλεύουν με ρυθμούς εξόντωσης. Τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες ασθένειες τις προκαλεί η ίδια φύση και λειτουργία του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, που πραγματικά βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Δεν αντέχει η οικονομία μας. Δεν χωράμε λέει όλοι σε αυτό τον τόπο. Φυσικά. Εδώ μάλλον μόνο χωράνε αυτοί που κλέβουν τον ιδρώτα του λαού μας καθημερινά. Αυτοί που καθημερινά ακούμε να μιλάνε για το σφίξιμο του ζωναριού, κρίση γαρ, αλλά που εκείνοι τα χρόνια της κρίσης-ευκαιρίας για κείνους, αυγάτισαν τα κέρδη τους, ρίχνοντας το μεροκάματο 30 και 40% κάτω. Είναι αυτοί που αρπάζουν αιγιαλούς, τα πάρκα, τις φυσικές δασικές εκτάσεις , βουνά που πρέπει να γίνουν ιδιωτικό πεδίο κερδοφορίας με καζίνο, εμπορικά, ιδιωτικά μπιτσόμπαρα, ξενοδοχεία, σκαψίματα για καταλήστευση του πλουτοπαραγωγικών πηγών. Χωράνε επίσης αυτοί που ετοιμάζονται να σκάψουν για υδρογονάνθρακες και πετρέλαια, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις βέβαιες ,όπως παραδέχονται, επιπτώσεις καταστροφής ακτών, υδροβιότοπων και φυσικού πλούτου.
Επίσης χωράνε και είναι ευπρόσδεκτι αυτοί που πουλάνε προστασία και ασφάλεια, σαν τους ιμπεριαλιστές και τις βάσεις τους, που και μεγαλύτερες και πιο ενεργές πρέπει να τις κάνουν για το ''καλό μας''.  Εντάξει σπέρνουν καρκίνο, είναι οικολογικές βόμβες, είναι μαγνήτης επιθέσεων, στέλνουν τους ''αγγέλους θανάτου'' να εξολοθρεύσουν οικογένεις και λαούς, αλλά για αυτά δεν συζητάμε , δεν κάνει.  Που μαζί με τα ελληνικά στρατά και τους συμμάχους της ελληνικής αστικής τάξης σιωνιστές του Ισραήλ και την φασιστική κυβέρνηση της Αιγύπτου πρέπει να δεσμεύουν θάλασσες και εκτάσεις για να κάνουν βολές, ασκήσεις ''οικολογικές''.
Επίσης ελεύθεροι και ευλογημένοι να αλωνίζουν είναι βέβαια και τα φασισταριά, υμνητές των ναζιφασιστών και απόγονοι των χιτών και ταγματασφαλιτών κάθε λογής, που σε ώρες ''εθνικού κινδύνου'', βγαίνουν από τις τρύπες και τα λαγούμια τους και ,υπό τις ευλογίες του επίσημου κράτους, επιτελούν το ''πατριωτικό τους έργο'', τραμπουκίζουν όποιον αντιστέκεται, δηλητηριάζουν ψυχές κλπ.

Κι άλλα πολλά θα ακούσουμε. Κι όσο δεν τα ''ακούμε καλά'', τόσο θα πίπτει και η ράβδος με ΜΑΤ ,δακρυγόνα και καταστολή. Το πιο σημαντικό είναι όμως, να αντιληφθούμε ότι όσο όλα αυτά τα επιχειρήματα  για την ώρα φαίνεται να επιδρούν, άλλο τόσο επιδερμικά είναι, όντας ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα της εργατιάς και των λαϊκών μαζών. Η αντικειμενική βάση συννενόησης με το λαό συνεχίζει να υπάρχει. Το προσφυγικό δεν είναι χτεσινό ζήτημα, ούτε λύνεται αύριο. Θα κριθεί στη βάση του πόσο θα προχωρήσει η συγκρότηση των μετώπων πάλης από τη μεριά των εργαζόμενων μαζών. Της οικοδόμησης εστιών αντίστασης, του μαζικού λαϊκού κινήματος υπεράσπισης όσων κατακτήσεων παίρνονται στο έδαφος των αρνητικών συσχετισμών, της οικοδόμης μετώπου πάλης με τους γύρω λαούς ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό που γεννάει τα καραβάνια των προσφύγων κα μεταναστών. Η κουβέντα με τον συνάδελφο, τον συμφοιτητή τον φίλο, η ανάδειξη των κοινών προβλημάτων και συμφερόντων, αποδομώντας την κυρίαρχη προπαγάνδα, η διάθεση ανοίγματος ζητημάτων πάλης στην κατεύθυνση της οργάνωσης και της αντίστασης, είναι κλειδί για την επόμενη μέρα, για να αρχίσει να ψηλώνει το μπόι και να δυναμώνει η φωνή των από κάτω.


*Εδώ να θυμίσουμε στα βοθροκάναλα που σκούζουν για τους Μετανάστες και όχι Πρόσφυγες, που πρέπει να λέγονται οι ανθρώποι που προέρχονται από χώρες πλην της Συρίας( ακόμα...), ότι στην Υεμένη συντελείται ένα ανθρωπιστικό έγκλημα με εκατοντάδες χιλιάδες λιμασμένους, παιδιά νεκρά, στο Αφγανιστάν το 2019 να πέφτουν 7.500 βόμβες ΜΟΝΟ από τους Αμερικάνους κλπ κλπ κλπ

Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου