Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ανταπόκριση απο την εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

Με παρουσία περίπου 40 ατόμων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μάρτη.

Στην εισήγηση λόγω και των ημερών αλλά και της διαδήλωσης που προηγήθηκε δόθηκε ιδιαίτερο βάρος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και όλα αυτά που είδαμε να εξελίσσονται στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνέχεια αναδείχτηκε πως το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που ευθύνεται για τον ξεριζωμό αυτών των ανθρώπων είναι και το ίδιο που ενισχύει τη διπλή καταπίεση της γυναίκας και που διαμορφώνει ένα ολοένα και πιο μαύρο τοπίο στο οποίο καλείται η σημερινή γυναίκα να ζήσει και να εργαστεί. Στη βάση αυτή αναδείχθηκαν οι λανθασμένες, αταξικές-μικροαστικές απόψεις που κυκλοφορούν για το γυναικείο ζήτημα. Πως ο εχθρός δεν βρίσκεται στο άλλο φύλο γενικά και αόριστα, όπως δεν βρίσκεται και απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες αλλά απο κοινού οφείλουμε να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας.

Για να ενισχύσουμε αυτή την άποψη επιλέξαμε τη ταινία του Κέν Λόουτς " Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέηκ". Στο τέλος της προβολής ακολούθησε συζήτηση πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου