Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

16 Μάρτη: Απεργία και μαζική διαδήλωση στα Χανιά

Πολύς κόσμος στην απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά. Περίπου 1500-2000 άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης με σποραδική βροχή. Σε σχέση με την πλημμύρα νεολαίας και λαού στις 8 Μάρτη, απουσίαζαν τα πολυπληθή μαθητικά μπλοκ. Αυτή τη φορά τον τόνο στην απεργία τον έδωσαν με την παρουσία τους οι εργαζόμενοι-απεργοί. Πανό είχαν διάφορα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσια τομέα, οι φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις. 

Σε αρκετά πηγαδάκια της συγκέντρωσης, ζωντανός ο προβληματισμός για το πως μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας που έχει ξεκινήσει. Φανερή και η εκλογική αγωνία της κυρίαρχης αριστεράς, που καλεί το λαό να ολοκληρώσει... την ανατροπή στις επόμενες κάλπες. 

Η Ταξική Πορεία και το ΚΚΕ(μ-λ) θέλοντας να ενισχύουν την κατεύθυνση της μετατροπής της οργής σε μαζικό αγώνα ενάντια στη δολοφονική πολιτική έκαναν πετυχημένη προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο. Συγκρότησαν αξιόλογο μαχητικό μπλοκ και με συνθήματα κινήθηκαν προς την πλατεία Αγοράς, για να ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Στη συγκέντρωση στην Αγορά μοιράστηκε πλατιά υλικό της Ταξικής Πορείας για την απεργία όπως και το κάλεσμα  της ανοιχτής  εκδήλωσης του ΚΚΕ(μ-λ) για τα ζητήματα που έχει αναδείξει το ξέσπασμα της λαϊκής οργής με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου