Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Χανιά: νέα μαζική συγκέντρωση και πορεία


Εκατοντάδες διαδήλωσαν ξανά στο κέντρο της πόλης των Χανίων το μεσημέρι της Κυριακής. Ένα ακόμα μαζικό συλλαλητήριο, μετά τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις των τελευταίων 10 ημερών, με πιο σημαντική να είναι η πλημμύρα της απεργίας στις 8 Μάρτη. Η σημερινή συγκέντρωση που είχε καλεστεί σωματεία, τον φοιτητικό σύλλογο, οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης χρωματίστηκε από την προκλητική παρουσία του αεροπλανοφόρου BUSH στο κόλπο της Σούδας. Η παρουσία του πολεμικού τερατοπλοίου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που έχει ενεργό ρόλο στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία αποτελεί μια κραυγαλέα υπενθύμιση της θανάσιμης εμπλοκής της χώρας στο πόλεμο και της μετατροπής της σε μια απέραντη βάση για τους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.


Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στη χώρα μας μας σέρνει βαθιά στο πόλεμο και ταυτόχρονα εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα τις κατακτήσεις του κόσμου της δουλειάς. Πρόκειται για μια πολιτική που πλέον απαξιώνει ανοιχτά τη ζωή του λαού και των παιδιών του . Δικαίως συναντάει την οργή των νέων και ευρύτερων κομματιών του λαού στη πόλη μας και πανελλαδικά που επίμονα βγαίνουν και ξαναβγαίνουν στο δρόμο αυτές τις μέρες .



Επίδικο είναι να κατορθώσει το ξέσπασμα νέων και εργαζομένων με αιτία και αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη να μετατραπεί σε μαζικό αγώνα που θα στοχεύσει την αντιλαϊκή πολιτική και μια σειρά πλευρές της εκεί που ζει, δουλεύει, σπουδάζει ο λαός. Αυτή τη κατεύθυνση ανέδειξε το διακριτό και με παλμό μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης με τη παρουσία και τα συνθήματα του στη συγκέντρωση και τη πορεία . Αυτή ήταν και η καλύτερη απάντηση στη προσπάθεια πολιτικής φίμωσης που επιχειρήθηκε για άλλη μια φορά από το ΚΚΕ, που με το μανδύα των εκπρόσωπων των σωματείων δεν επέτρεψαν στην Πρωτοβουλία Αντίστασης να απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση.



Μαζί με τα συνθήματα εναντίωσης στην δολοφονική πολιτική ,από το μπλοκ της οργάνωσης ακούστηκαν αντιβασικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα με αφορμή τη παρουσία του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου.


Μπροστά μας η απεργία στις 16/3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου