Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ανταπόκριση απο την συγκέντρωση καταγγελίας της παρουσίας του αεροπλανοφόρου στα Χανιά

Παρότι η ΕΛΜΕ Χανίων έβγαλε κάλεσμα για τη μαζική διαμαρτυρία το Σάββατο το πρωί στην πλατεία της Αγοράς ενάντια στον ελλιμενισμό του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου George Bush, ουδείς ωστόσο εκ των παρατάξεων που το ψήφισαν παραβρέθηκε. Ας είναι δεν είναι άλλωστε και πρωτόγνωρο για όλους αυτούς που κατά τα άλλα ομαδοποιούνται και διαχωρίζονται με βάση τις αντιπολεμικές διακηρύξεις τους.

Όπως φαίνεται οι διαφορές τους και η αγωνία τους για τις βάσεις, το αντιπολεμικό κίνημα και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο είναι για τα χαρτιά.  

Καθόλου δεν πτοήθηκαν παρόλα αυτά  και σωστά σύντροφοι του ΚΚΕ(μ-λ) και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης που για δύο ώρες βροντοφώναζαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πλατεία της Αγοράς από μικροφωνική μοιράζοντας παράλληλα πολλές εκατοντάδες προκηρύξεις όπως έκαναν και από τις προηγούμενες μέρες.


Η αυριανή συγκέντρωση Κυριακή 12 Μάρτη στις 11 π.μ. πλ. Αγοράς, που θα καταγγείλει για άλλη μια φορά την εγκληματική πολιτική του συστήματος με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη εξ αντικειμένου είναι αδύνατον να αγνοήσει τον ελλιμενισμό του τερατόπλοιου που αποδείχνει έμπρακτα την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Αυτό γιατί παράλληλα με τη διαδήλωση  χιλιάδες πεζοναύτες του τερατόπλοιου θα κατακλύζουν την πόλη. Το στοίχημα είναι αν πέρα από την Πρωτοβουλία Αντίστασης και το ΚΚΕ(μ-λ) θα τολμήσουν και άλλες δυνάμεις να ξεκολλήσουν από την εκλογικίστικη αγωνία και τα «κάτω η κυβέρνηση» και να βάλουν μπροστά συνθήματα που θέτει η πραγματικότητα και υπηρετούν κρίσιμα μέτωπα της πάλης του λαού. Το παράδειγμα της διαδήλωσης για τα νοσοκομεία ήταν ενδεικτικό μιας τέτοιας δυνατότητας στις μέρες μας παρά τις αντιφάσεις του. Όπως και να έχει ο κόσμος και στα Χανιά αγαναχτεί πόσο μάλλον όταν τρομοκρατείται από εκρήξεις ακούει και βλέπει επεκτάσεις στο ναύσταθμο και στη δραστηριότητα των βάσεων και βλέπει επίσης το φονικό τερατόπλοιο στη Σούδα και χιλιάδες πεζοναύτες να κατακλύζουν την πόλη.

Σ’ ότι μας αφορά η θετική ανταπόκριση του κόσμου στην επίμονη προσπάθειά μας να κινούμαστε ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε έστω και κόντρα στο ρεύμα για άλλη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου