Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ανοικτή εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) την Τρίτη 21 Μάρτη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

 


Κάλεσμα σε συζήτηση για το δυνάμωμα   του αγώνα

 

·       Να μην επιτρέψουμε την αθώωση  του συστήματος της βαρβαρότητας

 

·       Η οργή να θρέψει τη μαζική λαϊκή  αντίσταση για τη ζωή, το δίκιο και την προοπτική ενός κόσμου ανθρωπιάς.

 

Η οργή του λαού και ιδιαίτερα των νέων που πλημμύρισαν τους δρόμους σ’ όλη τη χώρα μ’ αφορμή το ολοφάνερο έγκλημα του συστήματος στα Τέμπη, έχει πολύ περισσότερες αιτίες πέρα από την πρόσφατη  φρικτή δολοφονία των 57. Τα εγκλήματα είναι πολλά και διαρκείας συνέπεια της πολιτικής όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο. Η επιδίωξη όλο και μεγαλύτερου κέρδους οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη απαξίωση της ζωής των από κάτω.

 

Το τρένο του θανάτου  δε διαφέρει από τα πλοία του θανάτου, τις σκαλωσιές στα γιαπιά των μεγάλων έργων και τις μεγάλες μπίζνες του κεφαλαίου. Ούτε φυσικά τα νοσοκομεία σώζουν τους ανθρώπους της δουλειάς από κάθε λογής σακάτεμα ή θανατικό αν η τσέπη τους δεν έχει να πληρώσει. Ούτε η περίθαλψη είναι δωρεάν, ούτε οι σπουδές, ούτε το μεροκάματο της αγωνίας και συχνά της εξόντωσης φτάνει για να ζήσεις. Αυτοί που παράξανε όλο τον πλούτο και όχι μόνο στη χώρα μας πρέπει να ζήσουν, αν μπορούν, με συντάξεις πείνας. Για ν’ αναπτυχθούν παραπέρα τα κέρδη του κεφαλαίου η νέα γενιά πρέπει να στερηθεί την ίδια τη ζωή και να πειθαναγκαστεί με κάθε τρόπο στο «ρεαλισμό» της στυγνής εκμετάλλευσης χωρίς κανένα δικαίωμα.

 

Ταυτόχρονα τα νέα κραχ των τραπεζών και το ανθρωποσφαγείο του πολέμου στην Ουκρανία, που η αστική τάξη μπλέκει και τη χώρα και το λαό μας, αποκαλύπτουν πως η επελαύνουσα βαρβαρότητα του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος επιφυλάσσει πολύ χειρότερα δεινά ιδιαίτερα όσο καθυστερούν να πυκνώσουν και να μεστώσουν οι αντιστάσεις των εργαζόμενων λαϊκών μαζών σ’ όλο τον κόσμο. Σ’ αυτές τις αντιστάσεις είναι η ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον. Στη μαζική λαϊκή πάλη που είναι ανάγκη να οργανωθεί και να στοχεύσει ευθέως στο δίκιο και το δικαίωμα στη ζωή, κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

 

Δε βοηθάνε αυταπάτες για εύκολες λύσεις. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Όμως  με την αναγκαία πρωτοπορία της εργατικής τάξης τα ευρύτερα εργαζόμενα στρώματα και η νεολαία, που ο μεγάλος της πόθος για ζωή την κάνει πάντα δύναμη, μπορούν να παλέψουν για τη ζωή , το δίκιο και για έναν κόσμο ανθρωπιάς.

 

Αυτή και μόνο αυτή την κατεύθυνση πασχίζει να ενισχύσει το ΚΚΕ(μ-λ) και γι’ αυτήν την κατεύθυνση στη συγκυρία που διανύουμε θα κουβεντιάσουμε στην ανοικτή  εκδήλωση την Τρίτη 21 Μάρτη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

 

 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου