Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΕΞΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ USS GEORGE BUSH! Όλοι το Σάββατο 11 ΜΑΡΤΗ, 11πμ, στην πλ. Αγοράς

 


ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ-ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 

Την ίδια στιγμή που ο λαός μας εκφράζει μαζικά την οργή του, μετά την πρόσφατη τραγωδία- δολοφονία του συστήματος στα Τέμπη, την Παρασκευή 10 Μάρτη στην πόλη μας δένει το τερατόπλοιο των Αμερικάνων, ξεφορτώνοντας 3500 πληρωμένους δολοφόνους. 

Ο ''εκδικητής'' όπως το ονομάζουν, είναι ένα από τα φονικότερα θαλάσσια όπλα που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ και που έχει ενεργό ρόλο σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή αλλά και συνολικά στην στρατιωτική περικύκλωση των Αμερικάνων προς το ρώσικο ιμπεριαλισμό. 

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ελλιμενίζεται στη Σούδα, ενώ δεν είναι ούτε μήνας που έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, όμως στην κλιμακούμενη και εντεινόμενη σύγκρουση Δύσης- Ρωσίας με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία , η εμπλοκή αυξάνει εκθετικά επίπεδο. 

Όλη η χώρα είναι γεμάτη με αμερικανονατοϊκές βάσεις, η Αλεξανδρούπολη είναι   η Σούδα του βορρά, ενώ η βάση στη Σούδα επεκτείνεται με την παράλληλη δημιουργία του δεύτερου ναύσταθμου να κουμπώνει στο γιγάντωμα του καρκίνου αυτού, που οι επιπτώσεις του σε υγεία και περιβάλλον μπορεί να μην είναι οι σημαντικότερες για το λαό μας. 

Πρόκληση λοιπόν για τα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας οι βόλτες των φονιάδων στο κέντρο της πόλης αν αναλογιστούμε και το παρελθόν που τους συνοδεύει. 

Πρόκληση για ένα λαό που ακόμα πενθεί και οργίζεται για τα παιδιά, τους φίλους, τους συγγενείς που θυσιάστηκαν στο βωμό της πολιτικής όλα στο κεφάλαιο, η παρουσία των μισθοφόρων που υπενθυμίζουν με τραγικό τρόπο τις δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Παναγιωτόπουλου πως ''θα ματώσουμε ξανά δίπλα στις ΗΠΑ''. 

Το δικαίωμα του λαού μας για ασφαλείς και φθηνές μετακινήσεις, το δικαίωμα για ίση πλήρη δωρεάν περίθαλψη που ολοένα και μας τη στερούν, η δυνατότητά μας να ζούμε από το μισθό μας περνάει από την υπεράσπιση του δικαιώματος να ζούμε ειρηνικά. Όμως και η υπεράσπιση του να μη σφαχτούν τα παιδιά μας και να απεμπλακούμε από τον πόλεμο, περνάει από την πάλη του λαού για μεροκάματο, περίθαλψη, σχολειά. 

Η ζυγαριά θα βαρύνει προς την αξία της ζωής του εργαζόμενου και όχι των κερδών του κεφαλαίου, μόνο μέσα από την αντίσταση στη βαρβαρότητα και την ταξική πάλη, με όρους πάλης. Ας επενδύσουμε εκεί! 

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! 

Το Σάββατο 11 ΜΑΡΤΗ 11πμ στην πλ. Αγοράς να καταγγείλουμε μαζικά τον ερχομό του αεροπλανοφόρου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΧΑΝΙΑ 9-3-23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου