Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!


 Τις υποκριτικές συγγνώμες της κυβέρνησης για το έγκλημα στα Τέμπη διαδέχτηκε η προώθηση  νέων αντιλαϊκών νομοσχεδίων. Μετά την ψήφιση της ιδιωτικοποίησης του ογκολογικού νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ, τη Δευτέρα 20 Μάρτη  κατεβαίνει στη Βουλή νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί παραπέρα τις υπηρεσίες παροχής νερού. Ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για   ακόμα πιο ακριβό νερό, πιο ακριβές παροχές υπηρεσιών αποχέτευσης για το λαό, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εργασιακή ανασφάλεια.   Είναι συνέχεια της πολιτικής  που έχει υποθηκεύσει τον πλούτο αυτού του τόπου, (νερά, υποδομές κλπ) στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ για να τον λυμαίνεται το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Είναι  η ίδια πολιτική που πριν λίγο καιρό παραχώρησε στους ιδιώτες γιατρούς τα νοσοκομεία για να τα χρησιμοποιούν, κάνοντας ακόμη πιο απρόσιτο το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη για το λαό. Είναι η ίδια πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης  και όλων των κυβερνήσεων του, που θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμους  στο βωμό του κέρδους,  ( 44 νεκροί  εργαζόμενοι στο χώρο δουλειάς το 2023),  και εξαθλιωμένους με  μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

 Απέναντι σ’  αυτή την πολιτική,  ο λαός μας ξεσηκώθηκε εδώ και  18 μέρες, καταγγέλλοντας το έγκλημα στα Τέμπη και διαδηλώνοντας τη θέληση του να ζήσει ζωή με δικαιώματα.. Απ' άκρη σε άκρη της χώρας η οργή ξεχειλίζει και κατακλύζει τους δρόμους. Αυτό το δίκιο ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας η κυβέρνηση το αντιμετώπισε με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα. Φοβάται το σύστημα και οι υποστηρικτές του,  όλα τα αστικά  κόμματα, αυτό το ξέσπασμα να μην γίνει οργανωμένος αγώνας και πάλη  για την ανατροπή των αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών.

         Να συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Ο λαϊκός ξεσηκωμός να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπεύθυνους: τους ιμπεριαλιστές ,ΕΕ και ΗΠΑ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, που για τα συμφέροντά του σπέρνει φτώχεια, δυστυχία και μας θυσιάζει διαρκώς στο βωμό του κέρδους.                               Να μην επενδύσουμε τις αγωνίες και τους αγώνες μας στις εκλογικές αυταπάτες. Ό, τι κατακτήσεις είχαμε ως τώρα σαν εργαζόμενοι και σαν λαός έχουν κερδηθεί με μαζικούς παρατεταμένους αγώνες.

 Κανένας «σωτήρας» δε θα μας λύσει τα προβλήματα. Τα δικαιώματα σε φτηνό ρεύμα και νερό, σε δωρεάν περίθαλψη και σπουδές δεν κατοχυρώνονται με προτάσεις προς το  καπιταλιστικό σύστημα  για να αναλάβει το κράτος του, να τα διασφαλίσει. Ο καπιταλισμός  δεν διορθώνεται, ανατρέπεται! Να παλέψουμε  για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις,  για δουλειά με δικαιώματα.

 Ο μόνος δρόμος για να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα  που θέλουν να επιβάλλουν είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία να πάρουν  την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές ,στη γειτονιά να αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με απεργίες και διαδηλώσεις. 

                                                                             Χανιά,19-03-2023

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου