Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τους τραμπουκισμούς των αμερικάνων ναυτών και την απόπειρα βιασμού 14χρονης

 https://www.haniotika-nea.gr/epeisodia-amerikanon-stin-palia-poli-ton-chanion/

 Η χτεσινή απόπειρα βιασμού, με εισβολή στο δωμάτιο μαθήτριας και τα περιστατικά ξυλοδαρμών από μεθυσμένα αμερικοανονατοικά ναυτάκια, πέρα του τι συνεπάγεται για την καθημερινότητα πλέον των χανιωτών, υπενθυμίζουν κάποιες βασικές διαπιστώσεις.

Πως η πόλη μας, εφόσον ''φιλοξενεί'' την βάση-διαμάντι των αμερικάνων, που επεκτείνεται, γιγαντώνεται και ελλιμενίζει πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα με χιλιάδες ράμπο, θα τείνει να μετατραπεί σε πόλη φαρ ουέστ, τρούμπα, με τα περιστατικά βιασμών, ξυλοδαρμών χανιωτών να πολλαπλασιάζονται.

Πως ακόμα χειρότερα, με τις δοσμένες αστικές τυχοδιωκτικές πολιτικές, του παραπέρα βαθέματος της εξάρτησης στους φονιάδες, τη μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο από άκρη σε άκρη, η εμπλοκή στα σχέδια των αμερικανονατοικών μυρίζει μπαρούτι και θάνατο. Μια χώρα που παρέχει όποια διευκόλυνση ζητηθεί εν μέσω της άγριας διαμάχης των ιμπεριαλιστών, εν μέσω πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης,  αποτελεί εν δυνάμει στόχο πυρηνικών δυνάμεων, αποτελεί μαγνήτη ολέθρου και πολέμου. 

Τα δεκάδες δις για νέα όπλα, τη στιγμή που το κύμα ακρίβειας έρχεται να σαρώσει ότι άφησε όρθιο η αντεργατική πολιτική ληστείας του λαϊκού εισοδήματος, η διεκδίκηση ρόλων στην περιοχή από την αστική τάξη, τζογάροντας σε ρευστές, πολεμικές, θανάσιμα επικίνδυνες καταστάσεις στη γύρω περιοχή με τους ιμπεριαλιστικούς στόλους να γυροφέρνουν, αποτελούν έγκλημα ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη.

Η οργή που διακατέχει τον κάθε Χανιώτη- Χανιώτισσα, για την προκλητική-ξετσίπωτη-χυδαία παρουσία και δράση των δολοφόνων ναυτών, πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε αντίδραση που θα καταγγέλει την εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια, την εναντίωση στο καθεστώς των βάσεων και των ερχομό αεροπλανοφόρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου