Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Aπό την αντιβασική-αντιπολεμική κινητοποίηση της Κυριακής (φωτο+βίντεο)


Με δύο εκατοντάδες διαδηλωτές , στην πλειοψηφία τους φοιτητές από όλες τις σχολές της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η μηχανοκίνητη κινητοποίηση προς τη βάση της Σούδας στο Μαράθι, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Τρούμαν που από χθες έχει ελλιμενιστεί στην προβλήτα Κ15.


Και μόνο για λόγους συμβολισμού η πορεία κέρδισε το φως της δημοσιότητας και σε κάθε περίπτωση και οι συμβολισμοί έχουν την αξία τους. Προβληματικό είναι όμως δυνάμεις σαν την ΑΡΑΣ αλλά και το ΝΑΡ να υπερτονίζουν την αξία μιας διαδήλωσης ανάμεσα στα λιόδεντρα και να τους λείπει η αγωνία για μαζικές αντιπολεμικές- αντιβασικές διαδηλώσεις στο κέντρο των πόλεων όλης της Κρήτης. Στις ίδιες τις σχολές η υποτίμηση της πάλης ενάντια στις βάσεις, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, είναι μια κατάσταση χρόνων ακόμη και για το Πολυτεχνείο Κρήτης που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Σούδα.


Όμως από το σύνολο των κινητοποιήσεων εδώ και δύο μήνες στα Χανιά βγαίνει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως ένα σημαντικό δυναμικό αγωνιστών όχι μόνο ανησυχεί για τον πόλεμο, το ρόλο των βάσεων και τη συνολική εμπλοκή της χώρας, αλλά έχει διάθεση να βγει στο δρόμο και να παλέψει. Αυτή η διάθεση πρέπει να ευνοηθεί παραπέρα απ’ όλους όσους αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της συγκυρίας και πιστεύουν στη δύναμη της μαζικής λαϊκής πάλης και της προοπτικής της.

Οι οργανώσεις Κρήτης του ΚΚΕ(μ-λ) και η Πρωτοβουλία Αντίστασης στήριξαν την κινητοποίηση και με την τοποθέτησή τους και τα συνθήματά τους τόνιζαν την προοπτική της λαϊκής πάλης ενάντια σε λαθεμένες λογικές που τα ακουμπάνε είτε στο ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε και ν’ αντικαταστήσει το γνωστό κάθαρμα, είτε στη Ρωσία που ίσως μας απαλλάξει από το φασισμό και μας προσφέρει και μία δύο λαϊκές δημοκρατίες!! Για τον περισσότερο κόσμο ωστόσο που βγαίνει στο δρόμο τα πράγματα αντιμετωπίζονται σοβαρά και βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από μια σειρά ηγεσίες και ηγετίσκους της αριστεράς.


Στη Σούδα παραμένει το Τρούμαν, ο πόλεμος απειλεί τη ζωή και το μέλλον των λαών και η ακρίβεια λεηλατεί το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Όλα αυτά σε σχέση αλληλοτροφοδότησης δίνουν έδαφος για τη συνέχιση της πάλης που είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου της νεολαίας και των εργαζόμενων.










 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου