Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Προκήρυξη κάλεσμα για την κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας

 



 ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

           

Κανείς δε μπορεί ν’ αποκλείσει ακόμη και τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τους λαούς από την κλιμάκωση της σύγκρουσης των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ, που για την ώρα ολοκληρώνει το ρήμαγμα της Ουκρανίας που ξεκίνησε από το 2014. Οι ρώσοι ιμπεριαλιστές για ν’ αποκρούσουν την περίσφιξή τους από την επέκταση του ΝΑΤΟ προελαύνουν ωμά και συστηματικά στην Ουκρανία καταστρέφοντας το μέλλον του λαού της. Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ συσπειρώνεται, εξοπλίζεται και συγκεντρώνει δυνάμεις (και πυρηνικές) δίπλα στην ισχυρά εξοπλισμένη Ρωσία.

Με δραματικό τρόπο ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως η χώρα μας είναι στην πρώτη γραμμή της στρατιωτικής αντιπαράταξης του πολέμου ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑΣ που πλέον αποτελεί τρομακτική απειλή και ξυπνά τους χειρότερους εφιάλτες στους λαούς. Το αμερικάνικο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Τρούμαν από το Αιγαίο απονειώνει F18 KAI F35 προς τη Ρουμανία για  την ώρα για αναγνώριση. Ανάλογη δράση εκτελεί και το Σαρλ ντε Γκωλ της Γαλλίας από το Ιόνιο, ενώ και τα δύο νατοϊκά τερατόπλοια συνοδεύονται και στηρίζονται από ελληνικές φρεγάτες και φυσικά πολλαπλά χρησιμοποιείται η βάση της Σούδας και όλη η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι για τις πολεμικές δραστηριότητες των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Ξεκάθαρα οι βάσεις και η συνολικότερη εμπλοκή της χώρας, που επιλέγεται προκλητικά από την κυβέρνηση και συνολικά από την άρχουσα τάξη, γεννά θανάσιμους κινδύνους για το λαό. Όπως αποκαλύφθηκε και στο δράμα της Ουκρανίας οι πλουτοκράτες έφυγαν έγκαιρα και γι’ αυτούς ουσιαστικά δεν υπάρχει προσφυγιά, όπως δεν υπάρχει ξενιτιά. Έχουν τον τρόπο τους. Οι εργαζόμενες τάξεις και οι λαοί ζουν πάντα τη συμφορά του πολέμου και είναι αυτοί που έχουν ζωτική ανάγκη να μπουν μαζικά στην πρώτη γραμμή της αντιπολεμικής πάλης για να υπερασπιστούν τις αυλές, τις πεζούλες τους και τις ζωές τους από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τους αστικούς τυχοδιωκτισμούς.

 

Στη χώρα μας πάλη για την Ειρήνη σημαίνει πάλη για την ανατροπή της πολιτικής εμπλοκής της χώρας που τη μετατρέπει σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ των μεγαλύτερων εμπρηστών του πολέμου που απειλούν μαζί με τη Ρωσία την επέκταση ως και τη γενίκευση της καταστροφής και του σφαγείου των λαών. Χρειάζεται ενότητα και πάλη για να ευνοηθεί η πλατύτερη κοινή δράση σε μια τέτοια κατεύθυνση. Η κοινή δράση μπορεί να ευνοήσει την ενεργοποίηση μαζικά του λαού και της νεολαίας και αυτό δεν μπορεί να είναι πρόσκαιρο. Να μη μας παγώσει ο φόβος και η αίσθηση της αδυναμίας. Να παλέψουμε για τη ζωή και το δίκιο μας κόντρα στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που μας τη στερεί από κάθε της έκφραση.

 

Πόλεμος, εκμετάλλευση, ακρίβεια, φασισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός- ιμπεριαλισμός και αυτό δεν εκδηλώνεται πρώτη φορά. Ας μπούμε αποφασιστικά στην αντιπολεμική πάλη. Μόνο με αγώνα μπορούμε να αποτρέψουμε τη γενίκευση του ανθρωποσφαγείου των ιμπεριαλιστών. Μόνο με αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά στον τόπο μας.

 

Όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση   στην πλ. Αγοράς – πορεία στη βάση

την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11π.μ.

 

  • ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

 

 

Πρωτοβουλία  Αντίστασης            ΧΑΝΙΑ 19-3-2022

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου