Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η εποχή των τεράτων.

 


Αυτοί που μας "προστατεύουν" με τις βάσεις σε όλη τη χώρα, με το γιγάντωμα του καρκίνου της Σούδας που φιλοξενεί ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΑ αεροπλανοφόρα και μας βάζει στο στόχαστρο ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ υπερδυνάμεων.

Οι ίδιοι αυτοί "προστάτες" των "ιδανικών, των αξιών, της δημοκρατικής δύσης" μπουκάρουν για να βιάσουν 14χρονο κορίτσι, σπάνε μαγαζιά, κατουράνε στην πόρτα σου, σαπίζουν στο ξύλο χανιώτες.
Για αντάλλαγμα κάποιων δολαρίων, βαμμένα με το αίμα Σύριων, Παλαιστίνιων, Λιβανέζων, Ιρακινών, που θα τσιμπήσουν κάποιοι λίγοι, να μη δούμε την πόλη μας να μετατρέπεται σιγά σιγά σε τρούμπα.
Δεν μας αξίζει τέτοιος βούρκος. Να μην αφήσουμε να υπάρξουν θύματα των φονιάδων οι κόρες, οι γυναίκες, οι μαθήτριες, τα παιδιά. Να μην αφήσουμε να ισοπεδωθεί η ιστορία του τόπου, οι αξίες, οι ομορφιές του από τους αμερικανονατοικούς.
Να πιάσουμε τα μικρά νήματα της πάλης ο καθένας, ενάντια στον ερχομό αεροπλανοφόρων με φονιάδες, ενάντια στο καθεστώς των βάσεων, ενάντια στην πολεμική εμπλοκή. Μιας πάλης που συνδέεται με τον αγώνα για το μεροκάματο, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα.
 
Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου