Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Ανταπόκριση από την αντιπολεμική συγκέντρωση


Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη μαζικοποίηση της αντιπολεμικής – αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης της Πέμπτης 10 Μάρτη στα Χανιά.

Ωστόσο σχεδόν 100 αγωνιστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς και θα μπορούσε κατά την άποψή μας, που δε βρήκε σύμφωνες άλλες οργανώσεις, να γίνει και διαδήλωση.

Αγωνιστική διάθεση υπάρχει σ’ ένα αξιόλογο δυναμικό στην πόλη και παρά τη σύγχυση και την παγωμάρα που φέρνει η σφοδρή σύγκρουση των ιμπεριαλιστών, αν ενισχυθεί η αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση και η εμπιστοσύνη στο λαό, αυτό το δυναμικό θα μπορούσε να πυροδοτήσει την κινητοποίηση ευρύτερου κόσμου ιδιαίτερα από τη νεολαία.

Δε λείπουν οι υποκειμενισμοί, το βλέμμα στις εκλογές και η υποτίμηση των απαιτήσεων της συγκυρίας, ωστόσο η αγωνιστική διάθεση του δυναμικού που αναφέραμε πιέζει για συνέχιση της αντιπολεμικής δράσης και για το αμέσως επόμενο διάστημα. Η επίμονη παρέμβαση της οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης έχουν συμβάλει σημαντικά στο να ενισχυθεί αυτή η διάθεση. Η οργάνωσή μας δίνει βάρος στις συζητήσεις μ’ ένα κόσμο που το έχει ανάγκη και το επιζητεί.

Η συνέχιση της πάλης με νέες διαδηλώσεις την επόμενη βδομάδα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, τις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας και την αβάσταχτη ακρίβεια θα είναι το θέμα της επόμενης σύσκεψης της Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Πέμπτη 17 Μάρτη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.


Χανιά 10-3-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου