Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ανταπόκριση από την αντιπολεμική συγκέντρωση



Οι περίπου τέσσερις εκατοντάδες διαδηλωτές κατάφεραν χθες 3 Μάρτη ν’ ακουστεί με σχετικά μαζικούς όρους η φωνή ενάντια στη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ με πρώτο θύμα το λαό της Ουκρανίας.

Απ’ όλα τα μπλοκ καταγγέλλονταν παράλληλα η εμπλοκή της χώρας με την αποστολή όπλων, αλλά και την έντονη χρήση των βάσεων. Ήδη δημοσιεύματα μιλούν για ψυχροπολεμική για την ώρα «συνάντηση» των στόλων ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ. Το Τρούμαν με βάση τη Σούδα ηγείται αρμάδας των ΗΠΑ, ενώ ανάλογα τερατόπλοια της Ρωσίας πλέουν απέναντι και έτσι τα σενάρια τρόμου μπλέκουν ήδη θανάσιμα τη χώρα μας.

Το χθεσινό συλλαλητήριο που αρχικά καλέστηκε με το γνωστό τρόπο από σωματεία του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Ειρήνης, κάλεσαν και συμμετείχαν όμως και σειρά ακόμη δυνάμεων και συλλόγων και έτσι ήταν μια πρώτη συνάντηση στο δρόμο ενός ευρύτερου δυναμικού της πόλης.

Είναι φανερό πως οι εξελίξεις επιβάλλουν την αποφασιστική κλιμάκωση αυτού του μετώπου πάλης του λαού. Το δυνάμωμά του μπορεί να απονομιμοποιήσει την πολιτική εμπλοκής στο σχεδιασμό των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, που σαν έτοιμη από καιρό εφαρμόζει η κυβέρνηση και ακολουθούν με κλαψουρίσματα ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ.

Έτσι το αντιπολεμικό – αντιβασικό- αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο γίνεται κρίσιμο αυτές τις ώρες συνολικά για τη λαϊκή πάλη και την προοπτική της στη φάση που νέα δεινά φέρνει στους λαούς το ανέβασμα της κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

Αν η συλλογική δέσμευση για δράση που προέκυψε στη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης με άλλες δυνάμεις της πόλης προχώρησε τότε κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς, οι δυνάμεις που πραγματικά θέλουν να παλέψουν έξω από υποκειμενισμούς για την Ειρήνη και το δίκιο των λαών έχουν να προσφέρουν στη διάθεση ενός σημαντικού δυναμικού να μην αδρανήσει ούτε μπροστά στα κανόνια της Ρωσίας, ούτε μπροστά στην απύθμενη υποκρισία των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ των αποδεδειγμένα μεγαλύτερων φονιάδων των λαών στην ιστορία της ανθρωπότητας, που καιροφυλακτούν για νέους γύρους επιβολής της ισχύος τους πρώτα και κύρια σε βάρος των λαών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Χανιά 4-3-022







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου