Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Όλοι στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις 18 και 20 Μάρτη!

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης
καλεί τη νεολαία και το λαό της πόλης στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις την Παρασκευή 18 Μάρτη στις 7.00μ.μ. στην Πλατεία της Αγοράς και την Κυριακή 20 Μάρτη 11 το μεσημέρι πάλι στην Πλατεία της Αγοράς και από εκεί με μηχανοκίνητη πορεία στις αμερικανονατοϊκές βάσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει το αντιπολεμικό κίνημα με αίτημα ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑ έξω από την Ουκρανία. Είναι επιτακτική ανάγκη οι οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με την κοινή δράση τους να ευνοήσουν τη μαζική κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας για την ανατροπή της πολιτικής που μπλέκει τη χώρα μας στον πόλεμο. Παρά τις δοσμένες σοβαρές διαφορές η σύγκλιση σε μια τέτοια κατεύθυνση είναι εφικτή.

Όποιοι αρνούνται να την υπηρετήσουν ξεκάθαρα αρνούνται να συγκρουστούν ουσιαστικά με την κυρίαρχη γραμμή της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, γραμμή που συναινούν όλες οι δυνάμεις του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και εκμετάλλευσης. Η εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και το λαό της και είναι ξεκάθαρα τυχοδιωκτική, πρωτόγνωρα επικίνδυνη και ξένη με κάθε έννοια εργατολαϊκών συμφερόντων.

Τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και τα αόρατα υποβρύχια της Ρωσίας όπως και τα πλοία με πυρηνικούς πυραύλους που αντιπαρατάσσονται ήδη στο Αιγαίο, προκαλούν ήδη τρόμο αφού αποδείχνουν το μέγεθος της εμπλοκής.

Ο ελλιμενισμός του Τρούμαν στη Σούδα και του Σαρλ ντε Γκωλ στον Πειραιά υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά στην ιστορία του τόπου μας πως βάσεις και ΝΑΤΟ δε διασφαλίζουν Ειρήνη και Δημοκρατία, αλλά μπλέκουν την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε μεγάλα δεινά.

Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη ζωής να παλέψει για το μεροκάματο που του το εξανεμίζουν με την ακρίβεια και τη φοροληστεία και ταυτόχρονα να παλέψει για την Ειρήνη κόντρα στους φανερούς εμπρηστές του πολέμου τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑ. Μόνο με μαζικό αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή και το δίκιο μας.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Χανιά 15-3-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου