Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ανταπόκριση από το συλλαλητήριο τηςΠαρασκευής


Άλλο ένα συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά την Παρασκευή 18 Μάρτη. Πάνω από δύο εκατοντάδες διαδήλωσαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ενάντια στον πόλεμο, τις βάσεις που εμπλέκουν τη χώρα και υπέρ της φιλίας των λαών.

 

Η μειωμένη μαζικότητα οφείλεται στην απουσία άλλων οργανώσεων εκτός της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και των μετωπικών σχημάτων του ΚΚΕ. Μειωμένα ήταν και τα ίδια τα μπλοκ που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Αυτό οφείλεται στον τρόπο που κινείται πρώτα- πρώτα το ΚΚΕ που μιλάει για συναγερμό, αλλά δε θέλει να ευνοήσει με κανένα τρόπο  τη μαζική κινητοποίηση έστω ενός σημαντικού κομματιού λαού και νεολαίας που νιώθει ήδη την ανάγκη να βγει στο δρόμο.

 

Η προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, παρότι επιδρά σημαντικά στην όλη αντιπολεμική κίνηση που υπάρχει στην πόλη, ωστόσο δεν έπεισε έστω για συμπόρευση άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Δυστυχώς και πέραν του ΚΚΕ οι υποκειμενισμοί και η υποτίμηση των συγκυριών, κάθε άλλο παρά λείπουν.

 

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί και στην κινητοποίηση στις βάσεις την Κυριακή   το πρωί. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε και στη σύσκεψή της, χρειάζεται, κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς, μέσα στην κίνηση επίμονη δουλειά για να ενισχυθεί η άποψη που εμπιστεύεται τη μαζική λαϊκή πάλη, πιστεύει στην κοινή δράση και τολμά την ολική ρήξη με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

 

Η συνέχιση της αντιπολεμικής πάλης με αιχμή την εναντίωση στη χρήση των βάσεων και συνολικά την πολιτική που εμπλέκει τη χώρα, βοηθά την πάλη για αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις κόντρα στην ακρίβεια γιατί απονομιμοποιεί ευρύτερα την αντιδραστική – αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος.

 

 

18-3-2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου